De mensen achter ZID

Maak kennis met de mensen achter ZID Theater. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen via info@zidtheater.nl.

Karolina Spaić

Directeur en artistiek leider

karolina@zidtheater.nl


Met ZID creëren we geen standaard voorstellingen maar gebeurtenissen, waar je deel van wordt, in meedenkt, meedanst en meeleeft.


Sebo Bakker

Artistiek coördinator, acteur/trainer, presentator

sebo@zidtheater.nl


Ik heb als acteur aan alle voorstellingen van ZID meegewerkt. Daarnaast werk ik als trainer en coach en geef ik workshops in fysiek theater en empowerment aan professionals, jongeren en kinderen.


Susanne Hazen

Zakelijk leider

academy@zidtheater.nl


Susanne zet zich niet alleen in voor de ZID Academy, maar is ook steun en toeverlaat van het ZID team op het gebied van projectcoördinatie en veel meer.


Michelle Boekhout van Solinge

Marketing / PR

pr@zidtheater.nl


Ik doe marketing/promotie voor het jaarlijkse ExploreZ Festival en alle andere voorstellingen en projecten van ZID Theater. Het is een creatieve en inspirerende werkplek waar zowel voor als achter de schermen wordt samengewerkt met mensen met allerlei verschillende (culturele) achtergronden.


Kasper Stern

Productie

organisatie@zidtheater.nl


Kasper werkt sinds 2022 bij ZID Theater en doet de productie voor o.a. ExploreZ Festival en andere projecten en voorstellingen van ZID.


Lot Wuisman

Assistent productie

lot@zidtheater.nl


Na de afronding van mijn master Filmstudies, heb ik mijn hart gevolgd richting de podiumkunsten en zo bij ZID terecht gekomen. Ik ben geïnteresseerd in alles dat verandert en beweegt, in visualiteit en verbinding. Naast productie, denk ik graag mee op creatief vlak en draag ik bij vanuit filmisch perspectief.


Sofía Arangüena

Internationaal coördinator

international@zidtheater.nl

Cultural manager, project manager, and theatre lover. She met ZID during an Erasmus project in Spain. Since February 2022 collaborates on the international side of ZID, first with the Tone project and now coordinating the #UcomE project. She really believes that culture and especially the performance arts can make a great impact on people life’s; making better, more loving, and more committed humans and citizens.

Valia Tamvaki

Internationaal coördinator

communicatie@zidtheater.nl


Tijdens mijn master raadde een docent me ZID Theater aan, toen ik haar vertelde over mijn ideale organisatie om te werken. Toen ik hun theater had bezocht en hun werk had gezien, was ik gefascineerd door de diversiteit en de esthetiek van de voorstellingen. Sinds ik voor ZID werk, ervaar ik het plezier van mensen die kunst maken in een inclusieve, gastvrije en creatieve omgeving.


Wendela de Vos

Tekstschrijver

Felicity Francis

Webmaster Tone en Fate

explorez@zidtheater.nl


Als stagiaire ben ik in het derde jaar van mijn studie Social Work bij ZID Theater terechtgekomen. Bij ZID heb ik geweldige mensen ontmoet, de ruimte gekregen om mijn grenzen op te zoeken en te verleggen en vaardigheden te leren waarvan ik dacht dat ik die niet aan bod zouden komen tijdens de stage. Bijvoorbeeld het maken van websites in Wordpress.​ Inmiddels ben ik werkzaam als webmaster voor ZID en beheer ik de FATE en TONE websites. Wie had dat gedacht!


Artistiek team

Daan Bosch

Theatermaker en -docent


Ik begeleid de spelers, samen met de andere leden van het team. Zo vaak ik kan assisteer ik Karolina met muziek, tekst en spel.


Claribel Rodriquez Castillo

Acteur, danser en docent


Ik ben theatermaker in hart en nieren, al mijn hele leven lang, als klein kind op de “bühne in de tuin”, hier in Nederland nu als theatermaker in dienst bij ZID Theater en met mijn eigen, onafhankelijke producties. Theater is voor mij een middel om mensen te helpen communiceren en in hun eigen kracht te komen. Theater daagt mij uit het beste van mij te laten zien.


 

Joske Daamen

Acteur, danser en docent


Vanuit mijn discipline dans werk ik bij ZID theater aan beweging, een universele taal. Het zorgt voor een bijzondere uitwisseling en samenkomst van de groep en voegt een dimensie toe aan de performances.


Ista Bagus Putranto

Acteur en poppenspeler


In Indonesië heb ik veel wijktheater en communitytheater projecten gedaan. Het leuke bij ZID is de samenstelling van de groep, met zoveel nationaliteiten. Dat heb je in Indonesië niet.


Lara Bakker

Singer/songwriter, actrice


Ik geniet van het optreden, van zingen en dansen.


Naima Baraca

Speler en docent


Het ZID Theater is een creatieve aanvulling voor mij als performer/acteur. Geïnspireerd en fijn om deel uit te maken van een groep mensen die elke keer op zoek gaan naar de verwondering en te verbinden door middel van theater.


 

Issam Zemmouri

Danser, performer


Ik ben een hedendaagse danser en werk met fysiek theater. Ik neem deel aan het ZID Theater omdat ik geïnteresseerd ben in het ervaren van nieuwe fysieke theatrale ontmoetingen en ik ben verliefd op alles wat nieuw is in beweging en fysieke poëzie. ZID stimuleert mijn artistieke dromen, wat me veel creativiteit en inspiratie geeft in mijn werk als danser.


 

Osni Seye

Danser, performer


ZID Theater is een zeer gastvrije organisatie. In haar evenementen is er altijd diversiteit van leeftijd en cultuur. Ik voel me betrokken en gerespecteerd en ik kan mijn artistieke vaardigheden bij ZID ontwikkelen. Daarom werk ik graag bij ZID.


Ortwin Tjon Sjoe Sjoe

Speler


Bij ZID Theater ontdekte ik mijn acteertalenten. Mijn leven werd zoveel rijker. Dank je wel ZID!


 

Verbonden makers

Vivian Deekman

Dichter


ZID betekent voor mij, betrokkenheid met de stad en de wijken en delen van dezelfde passie voor theater en voordracht.


Ivana Nikolic

Danser, artiest

Tomas Leijen

Dramaturgie

Het bestuur

Andrada Simo - voorzitter

Willem van der Craats. - penningmeester

Mellouki Brieuc-Cadat - secretaris


Site & design

 Hans Kapteyn - webmaster

Liesbeth Darlang - webbeheer

Rodolfo Vejar - videomaker

Maria Esther Morales Alonso - vormgever