Internationaal

ZID is niet alleen actief in Nederland, maar ook daarbuiten. Wij bieden een reeks van projecten die geschikt zijn voor internationale tournees en gast optredens. ZID heeft gewerkt en opgetreden in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten.

De interculturele manier van werken, de universele thema’s en verschillende vormen van activiteiten naast theater (zoals workshops, lezingen en culturele uitwisselingen) maakt het mogelijk om een breed publiek te bereiken.

C.E.M.: Creative European Methodology

Creative European Methodology (C.E.M.) is een Erasmus + project dat een tot doel heeft een methodologie te ontwikkelen die creativiteit bevordert, daar waar mensen in de samenleving in isolement geraken. Tijdens en na de pandemie, is er de noodzaak om face-to-face activiteiten door «online» alternatieven te vervangen.

TONE 2020-2022 toegekend door Erasmus+

ZID Theater is verheugd dat TONE, Talents of New Europe, een nieuw internationaal project, is goedgekeurd en wordt gefinancierd door Erasmus+.

 

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.