Internationaal

ZID is niet alleen actief in Nederland, maar ook daarbuiten. Wij bieden een reeks van projecten die geschikt zijn voor internationale tournees en gast optredens. ZID heeft gewerkt en opgetreden in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten.

De interculturele manier van werken, de universele thema’s en verschillende vormen van activiteiten naast theater (zoals workshops, lezingen en culturele uitwisselingen) maakt het mogelijk om een breed publiek te bereiken.

ZID Theater neemt deel aan TTT 2022

14-19 september 2022 | Madrid (Spanje)

Van 14-19 september is ZID Theater aanwezig op de 4e internationale bijeenkomst over theorie en praktijk van de uitvoerende kunst, georganiseerd door Residui Teatro (Madrid). In totaal doen 50 theatermakers over de hele wereld mee, onder wie keynote spreker Eugenio Barbra van ODIN Teatret (Denemarken).

Novi Sad, Servië – Culturele Hoofdstad van Europa 2022

Karolina Spaic, regisseur en Naima Baraka, choreograaf werken samen met een internationaal artistiek team aan een grootschalige locatievoorstelling "Windward/ Tegenwind" die op 1 september 2022 in première gaat.

#UComE

Een internationaal project dat jeugdparticipatie bevorderd, is van start gegaan. Gesteund door Erasmus+, met partners uit Cyprus, Griekenland, België en het ZID Theater.

C.E.M.: Creative European Methodology

Creative European Methodology (C.E.M.) is een Erasmus + project dat een tot doel heeft een methodologie te ontwikkelen die creativiteit bevordert, daar waar mensen in de samenleving in isolement geraken. Tijdens en na de pandemie, is er de noodzaak om face-to-face activiteiten door «online» alternatieven te vervangen.

TONE 2020-2022 toegekend door Erasmus+

ZID Theater is verheugd dat TONE, Talents of New Europe, een nieuw internationaal project, is goedgekeurd en wordt gefinancierd door Erasmus+.

 

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.