Internationaal

ZID is niet alleen actief in Nederland, maar ook daarbuiten. Wij bieden een reeks van projecten die geschikt zijn voor internationale tournees en gast optredens. ZID heeft gewerkt en opgetreden in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten.

De interculturele manier van werken, de universele thema’s en verschillende vormen van activiteiten naast theater (zoals workshops, lezingen en culturele uitwisselingen) maakt het mogelijk om een breed publiek te bereiken.

English

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

Het Internationale ExploreZ festival in oktober 2020

De 5e editie van ExploreZ festival vindt plaats in oktober met gasten uit Italië, Duitsland en Indonesië. Volg de laatste ontwikkelingen via onze website.

Go Digital - Erasmus+ project 2019 – 2021

ZID neemt deel aan het internationale project : Go Digital – digitale tools om te helpen met stressmanagement en het voorkomen van burn-outs

Choose & Dare

Een multidisciplinair, internationaal urban talents project in Amsterdam en Schwerte, Duitsland maart – mei 2020 UITGESTELD

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.

Odyssee – van verleden naar heden

Een internationaal theater evenement van ZID Theater (Amsterdam, Nederland) en Omma Studio Theater (Heraklion, Griekenland) dat hedendaagse actuele vraagstukken rondom migratie uitlicht.

Caravan Next

ZID Theater is trots dat het Europese project CARAVAN NEXT Feed the future: Art Moving Cities gehonoreerd is door de Europese Commissie met het programma Creative Europe voor de periode 2015-2018.