Internationaal

ZID is niet alleen actief in Nederland, maar ook daarbuiten. Wij bieden een reeks van projecten die geschikt zijn voor internationale tournees en gast optredens. ZID heeft gewerkt en opgetreden in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten.

De interculturele manier van werken, de universele thema’s en verschillende vormen van activiteiten naast theater (zoals workshops, lezingen en culturele uitwisselingen) maakt het mogelijk om een breed publiek te bereiken.

Theatre in Palm - Creative Europe

Theater in Palm is het allereerste Creative Europe-platformproject voor podiumkunsten. Het project brengt 12 partnerorganisaties uit heel Europa samen om samen te werken en te co-creëren. Naast het helpen van individuele opkomende theaterartiesten, heeft het project tot doel de Europese theaterscene te helpen herstellen van de pandemie door een nieuw Europees theaterplatform te creëren.

 

GREEN E.Th.I.Cs

GREEN E.Th.I.Cs is een nieuw Europees project, dat bewustzijn van klimaatverandering wil creëren en pro-activiteit en kritisch denken van burgers wil stimuleren door middel van podiumkunsten. Het project duurt 4 jaar en is ontwikkeld door 18 partners

Remix Comix

Remix Comix is een project dat wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma en wordt gerealiseerd in samenwerking met zes organisaties uit 4 landen. Het gehele project duurt 2 jaar (juli 2022 – juli 2024).

OUR STAGE

Het ZID Theater zal binnen het ‘Our Stage’ project een samenwerking aangaan met 6 Europese partners, waarbij een podium geboden wordt aan Roma, Sinti en andere reizende gemeenschappen. Met dit project zal de structurele discriminatie en demonisering van deze groep aan de kaak worden gesteld, en kan een ander beeld van deze gemeenschappen gevormd worden!

C.E.M.: Creative European Methodology

Creative European Methodology (C.E.M.) is een Erasmus + project dat een tot doel heeft een methodologie te ontwikkelen die creativiteit bevordert, daar waar mensen in de samenleving in isolement geraken. Tijdens en na de pandemie, is er de noodzaak om face-to-face activiteiten door «online» alternatieven te vervangen.

TONE 2020-2022 toegekend door Erasmus+

ZID Theater is verheugd dat TONE, Talents of New Europe, een nieuw internationaal project, is goedgekeurd en wordt gefinancierd door Erasmus+.

 

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.