5 mei Theatertafels

5 mei is een prachtige, warme, zonnige dag. Door de ramen van het theater straalt de zon  op de prachtige theatertafels, gevuld met koekjes, cake, baklava, halva en andere heerlijkheden. De bezoekers stromen binnen en zoeken een plek aan de verschillende tafels. Theatertafels is een voorstelling, high tea en kennismaking in één.

De buurtacteurs vertellen over theerituelen in hun land en schenken thee. Gökhan Aksoy vertelt over Turkse thee, met een speciale dubbele theepot. Marieke Lucas vertelt over het theeritueel van haar moeder in West-Friesland, en hoe zij haar eigen ritueel had: het opknabbelen van een koekje. Mahmoud Ibrahim vertelt over de reis van een theezakje en Claribel Rodriquez Castillo over agua de panela, een heel zoet drankje dat haar oma maakte. En Nanda Jagdew laat iedereen kennismaken met de Hindoestaanse tradities rondom het drinken van chai. Onze jongste speler, Emmanuel Lucas van 12, deelt in een zelfgeschreven rap wat vrijheid voor hem betekent. In alle verhalen klinkt door hoe de buurtacteurs vrijheid beleven.

Lara Bakker zingt over het ‘Bloed, zweet en tranen’ dat het verkrijgen van grenzeloze vrijheid soms kost. Aan elke tafel praten de buurtacteurs en hun gasten over de betekenis van vrijheid terwijl ze genieten van alle heerlijkheden en vrijheidsbroden aan de tafels. De mooiste uitspraken over vrijheid worden gedeeld. Aan alle tafels steken de bezoekers een muntje in een appel en doen een (vrijheids)wens: een oude Servische traditie. En dan is het tijd om te dansen. Mahmoud leert de bezoekers een paar eenvoudige salsa-moves en al snel is de vloer van het ZID Theater vol met dansende mensen die gezamenlijk dansend hun grenzeloze vrijheid vieren.

Bekijk hier alle foto’s van deze prachtige middag

 

Winkelwagen
Scroll naar boven