Nieuws

Vacatures

Er zijn een aantal vacatures bij het ZID Theater. Op korte termijn zoeken wij een productieleider, een medewerker marketing en communicatie en een assistent zakelijk leider. Misschien ben jij degene die we zoeken of weet je iemand. Kijk hier voor meer informatie.

FATE – Preview en Syrische avond

Zaterdag 18 december om 17.00 uur presenteert FATE een preview van hun voorstelling Ik verloor mijn angst. Dit wordt opgevolgd door een Syrische avond met hapjes, muziek en verhalen. Aanmelden via: info@zidtheater.nl

HISTORIA speelt bij het Plein Theater!

De succesvolle dans solo van Issam Zemmouri is nu ook te zien bij het Plein Theater, tickets via: Plein Theater Tickets

Trailer Het Alfabet van onzekere tijden is klaar!

Lees hier meer over onze laatste voorstelling, die zowel binnen als buiten op de locaties gespeeld kan worden en zie de prachtige trailer hier.

Het Alfabet van Onzekere Tijden On Tour in Amsterdam Nieuw-West

Met de nieuwe voorstelling van het ZID Theater, maken we een tour door verschillende locaties, waar we workshops verhalen vertellen en cultuurpodia organiseren. Zie hier voor data en tijden en kom langs.

Vindt u het leuk om naar verhalen te luisteren of om ze zelf te vertellen? We zijn op zoek naar persoonlijke verhalen uit de buurt. Deel je verhaal.

Internationale theater trainingsweek, 21 – 28 november bij ZID Theater

Als onderdeel van het internationale project TONE – Talents of New Europe,  ondersteund door Erasmus+, komen de partners uit Denemarken, Italie en Spanje samen om te werken.

HISTORIA tijdens TONE uitwisselingsweek!

Zondag 28 novemeber 14.00 speelt Issam Zemmouri zijn poetische solo bij ZID. Voor tickets klik hier.

Presentatie Alfabet tijdens Get2Gether 'Pak je Podium!’

Karolina Spaic presenteert donderdag 11 november ‘Het Alfabet van onzekere tijden’ tijdens een Get2Gether door Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West. Aanmelding via: get2getherNW@binoq.nl

Creatieve Expeditie voor kinderen van 6-9 jaar!

Creatief aan de slag met dans, theater en muziek. Van 29 oktober t/m 17 december bij het ZID Theater tussen 15.30 en 16.45. Klik hier voor meer informatie.

Creatieve Expeditie voor kinderen van 9-12 jaar!

Creatief aan de slag met dans, theater en muziek. Van 29 oktober t/m 17 december bij het ZID Theater tussen 17.00-18.15. Klik hier voor meer informatie.

Historia @ FRINGE festival 2021!

De solo van ZID performer Issam Zemmouri gaat dit najaar in premiere bij ZID tijdens FRINGE! Bestel hier je tickets.

Artikel NRC

Lees hier het artikel over de dansvoorstelling HISTORIA van Issam Zemmouri die te zien is bij Amsterdam Fringe Festival en ExploreZ festival in september 2021.

COVID 19 veiligheids maatregelen

Hier vindt u de veiligheidsmaatregelen waarvan wij u op de hoogte willen stellen voorafgaand aan uw bezoek aan het ZID Theater.

Vacature

ZID Theater zoekt fysieke spelers/dansers m/v voor incompany jaartraining. Een leertraject voor aanstormend talent om veel ervaring op te doen en wt mogelijkheden biedt om je verder te ontwikkelen.

Lees de nieuwste blog van onze directrice Karolina Spaic

In haar laatste blog 'Theater van de toekomst - na de crisis' beschrijft Spaic hoe in tijden van een crisis kunst verandert. Ze spreekt haar hoop uit dat straks de rol van de toeschouwer anders wordt.

ZID Theater in het nieuwe boek van Sandra Trienekens

Met haar boek 'Participatieve kunst – gewoon kunst in moeilijke omstandigheden' wil Trienekens een nieuwe generatie kunstenaars inspireren

 

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

Karolina Spaić benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwsbrief

Vul je gegevens in en ontvang de maandelijkse ZID nieuwsbrief met nieuws over voorstellingen, trainingen en events.Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.