International Magdalena Online Festival

Donderdag 24 juni, 20.00 - 20.30 presenteert ZID een interactief programma Woman to Woman – Letters from Home. Wil je het zien? Klik hier.

FATE project: Pitch presentaties

17 juni presenteren de FATE jonge makers - Future Academy on Tour in Europe- uit verschillende disciplines hun persoonlijke pitches. Wil je komen kijken en kennismaken?

Vacature

ZID Theater zoekt fysieke spelers/dansers m/v voor incompany jaartraining. Een leertraject voor aanstormend talent om veel ervaring op te doen en wt mogelijkheden biedt om je verder te ontwikkelen.

Start schrijfworkshops met Christine Otten

18 mei, 25 mei en 1 juni organiseert ZID schrijfworkshops in het kader van Vrouwen voor Vrouwen in Amsterdam West.

Internationale inspiratie Meeting - The Real Chance

Op 19 mei van 11.00 tot 13.00 uur is er een digitale internationale meeting. In deze meeting hoor je meer over het project FATE - Future Academy on Tour in Europe - een project voor creatieve statushouders - en hoe je je hieraan kunt verbinden.

Europe is here

ZID Theater is onderdeel van de EU campagne: Europe is Here  - Artist Caravan

Muurschilderen tijdens NL doet!

28 en 29 mei gaat ZID haar buitenmuren versieren op basis van jullie ideeën! Meedoen? Meld je aan via: info@zidtheater.nl

Online vrijheidspodium

Op 5 mei, van 19.00 tot 20.30 uur, organiseren we een interactief, divers online programma rondom het thema Vrijheid.Volg het hier.

Feestelijke afronding CultuurGidsen!

Donderdag 22 april sluiten we de succesvolle workshopreeks af met een online mini-festival! Meld je aan via: info@zidtheater.nl.

Lees de nieuwste blog van onze directrice Karolina Spaic

In haar laatste blog 'Theater van de toekomst - na de crisis' beschrijft Spaic hoe in tijden van een crisis kunst verandert. Ze spreekt haar hoop uit dat straks de rol van de toeschouwer anders wordt.

Deze vrouwendag: Sta in je Kracht! - ochtend 11.00u

Maandag 8 Maart presenteert ZID een interactief, digitaal Vrouwendag-programma: Een performance en aansluitende workshop. Meld je aan via: info@zidtheater.nl.

Deze vrouwendag: Sta in je Kracht - avond 18.30u

Maandag 8 Maart presenteert ZID een interactief, digitaal Vrouwendag-programma: Een performance en aansluitende workshop. Meld je aan via: info@zidtheater.nl.

CultuurGidsen Online voor deelnemers uit Den Haag

Op 18 maart begint een nieuwe cursus Cultuurgidsen ONLINE voor deelnemers uit Den Haag, met een live eindpresentatie in april

ZID Theater in het nieuwe boek van Sandra Trienekens

Met haar boek 'Participatieve kunst – gewoon kunst in moeilijke omstandigheden' wil Trienekens een nieuwe generatie kunstenaars inspireren

 

Creatieve Expeditie voor kinderen van 7 -12 jaar

Vanaf 8 januari 2021 begint blok 2 (januari – maart). Iedere vrijdag van 16.00 tot 17.30. Voor meer informatie en aanmelden,klik hier.

HERE WE ARE - THUIS

Op 6 januari 2021 om 19:00 uur presenteert ZID Theater een speciale versie van het programma Here We Are via een YouTube link.

Wij doen mee! - Portretten uit de coronatijd

Bekijk hier de video-portretten gemaakt door ZID tijdens de tweede corona golf.

Herbeleef ExploreZ Festival 2020

Een festival in tijden van corona, ExploreZ vond plaats van 5 tot 25 oktober 2020. Een blog, een aftermovie en foto's .

FATE 2020 – 2022

Future Academy on Tour in Europe, toegekend door Creative Europe, start in september 2020

CORONA

Wat betekenen de verscherpte Corona maatregelen van 29 september voor ZID ?

Stageplekken 2020-2021

Theatermakers, theaterdocenten, theaterwetenschappers of dramaturgen! We hebben interessante stageplekken beschikbaar.

Presentatie Creatieve Expeditie

Vrijdag 25 juni tussen 16.30 en 17.30 wordt de Creatieve Expeditie voor kinderen afgerond met een feestelijke work-in-progress voorstelling ‘De Kleine Prins’ Na de zomer begint weer een nieuwe lessen reeks. Voor meer informatie klik hier. 

Choose & Dare

Een internationaal, urban-talent project voor jonge makers over: keuzes maken. Samen met ZID Theater en Studio 7 uit Duitsland wordt er een week lang intensief gewerkt aan een spannende voorstelling, voor tijdens het ExploreZ festival op 10 oktober 2020.

ExploreZ Festival 2020

Vanaf 5 tot en met 25 oktober zijn er voorstellingen en workshops op onverwachte plekken in Amsterdam.De 5e editie van het ExploreZ Festival onderzoekt nieuwe kunstvormen.

Verhalenvanger + in Osdorperhof

In juni 2020 starten we weer met dit wekelijkse jaarprogramma met senioren en buurtbewoners in Amsterdam Nieuw-West.

Karolina Spaić benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwsbrief

Vul je gegevens in en ontvang de maandelijkse ZID nieuwsbrief met nieuws over voorstellingen, trainingen en events.Corona maatregelen bij het ZID Theater

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan ZID Theater zo veilig mogelijk verloopt.

Creativity Training for Europe, Erasmus+ project

Op uitnodiging van de Stichting Amsterdam European Mobility doet ZID mee aan de internatioinale Erasmus+ project de Creativiteitstraining voor het Europese CT +.