Nieuws

Cargo H – A Journey of Human Kind in Den Haag

Zaterdag 3 juni | 20:15 uur | Podium NOORD

ExploreZ Festival on Tour: Twaalf makers, nieuwkomers uit negen landen, over het verlaten van thuis en het leven onderweg. Voorstelling en nagesprek.

'Artist in Residence’ in Amsterdam

1 t/m 14 mei 2023 | ZID Theater | Amsterdam

ZID theater introduceert met trots de 'Artist in Residence' (AIR) voor het Remix Comix-project op ExploreZ Festival 2023. Een internationale groep kunstenaars komt naar Amsterdam om samen te werken aan de voorstelling Boom! Crash! Oh! Hello!

ZID Podcast – Theater in de Wereld

Luister hier naar de nieuwe ZID Podcast – Theater in de Wereld! De eerste aflevering gaat over de voorstelling CARGO H, die tijdens ExploreZ Festival 2023 in premiere gaat!

ExploreZ Festival 2023 komt eraan!

12 t/m 21 mei 2023 | Amsterdam

Van 12 t/m 21 mei 2023 organiseert ZID Theater het multidisciplinaire en internationale ExploreZ Festival!

Voor het gehele programma en tickets, ga naar de nieuwe ExploreZ website.

Première: CARGO H - A Journey of Human Kind

Dinsdag 16 mei | 20:00 uur | ZID Theater

ExploreZ Festival: Twaalf makers, nieuwkomers uit negen landen, over het verlaten van thuis en het leven onderweg.

IthakaZa diner

Vrijdag 12 mei | 18:30 uur | ZID Theater

Explorez Festival: Korte previews van het ExploreZ programma: verrassend theater, muziek en dansoptredens.

Boom! Crash! Oh! Hello!

12, 13 en 14 mei | diverse locaties

ExploreZ Festival: Avontuurlijke familievoorstelling op locatie waarin met duizelingwekkend snel, humoristisch en fysiek spel stripverhalen tot leven komen.

CARGO H, de nieuwe voorstelling komt in mei uit

De voorstelling gemaakt met makers met vluchtverleden en migratieachtergrond – FATE-producties van ZID Theater is in mei 2023 te zien

Een terugblik op 2022 en een vooruitblik naar 2023

In haar blog verteld Karolina Spaic, directeur van ZID over de bruisende projecten van afgelopen jaar en over de nieuwe koers van het ZID TheaterHierin ligt voornamelijk het accent op nieuwe podiumkunstenaars, nieuwkomers of met een migratieachtergrond, zoals in het succesvolle FATE-project.

OUR STAGE

Het ZID Theater zal binnen het ‘Our Stage’ project een samenwerking aangaan met 6 Europese partners, waarbij een podium geboden wordt aan Roma, Sinti en andere reizende gemeenschappen. Met dit project zal de structurele discriminatie en demonisering van deze groep aan de kaak worden gesteld, en kan een ander beeld van deze gemeenschappen gevormd worden!

#UComE

Een internationaal project dat jeugdparticipatie bevorderd, is van start gegaan. Gesteund door Erasmus+, met partners uit Cyprus, Griekenland, België en het ZID Theater.

Vacatures

Er zijn een aantal vacatures bij het ZID Theater. Op korte termijn zoeken wij een productieleider, een medewerker marketing en communicatie en een assistent zakelijk leider. Misschien ben jij degene die we zoeken of weet je iemand. Kijk hier voor meer informatie.

ZID Theater in het nieuwe boek van Sandra Trienekens

Met haar boek 'Participatieve kunst – gewoon kunst in moeilijke omstandigheden' wil Trienekens een nieuwe generatie kunstenaars inspireren

 

Karolina Spaić benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuwsbrief

Vul je gegevens in en ontvang de maandelijkse ZID nieuwsbrief met nieuws over voorstellingen, trainingen en events.