Our Stage in Oostenrijk!

Zondag 18 t/m zaterdag 24 februari reist ZID Theater af naar Theater am Lend in Graz, Oostenrijk voor het vervolg van het project Our Stage!

Our Stage is een Erasmus+ project waarbij ZID Theater een van de 7 deelnemende partners is, bestaande uit theatergezelschappen en culturele organisaties binnen Europa. Elk theatergezelschap wordt vertegenwoordigd worden door een groep jong volwassenen, waarvan een groot deel een Roma achtergrond heeft. Gedurende dit project werken zij samen aan een theaterstuk, in Portugal, Nederland én Oostenrijk!

Het doel van het project is om via theatrale samenwerkingen de integratie en participatie van jonge Roma, Sinti en reizigers in de culturele sector een impuls te geven. Zij krijgen de kans om in de spotlights te staan, bouwen een netwerk op en ontwikkelen zich artistiek en persoonlijk om hun persoonlijke verhalen op een positieve manier te delen met een groot internationaal publiek.

ZID Theater wordt binnen dit project artistiek vertegenwoordigd door o. a. Ivana Nikolic. Ivana is een Roma danseres en kunstenares. Onder haar begeleiding vindt er in mei de première van de theatrale voorstelling Ethnic Coming out: Proud to be Roma and Sinti plaats!
Aan de hand van deze uitwisselingen wordt er een connectie gecreëerd tussen de verschillende theatergezelschappen, en mensen met verschillende achtergronden die in veel gevallen geen positief platform krijgen.
Houd onze Instagram in de gaten voor updates over dit project!

Winkelwagen
Scroll naar boven