In de Media

ZID Theater staat regelmatig in de schijnwerpers van de media. Op deze pagina een kleine selectie van de publicaties.

Er staat veel moois op het programma van Explorez voor bewoners van de Kolenkitbuurt. Lees hier meer!

IIn de Mei-Juni 2024 editie van Amsterdam Alternative staat een mooi artikel over het programma tijdens ZID’s ExploreZ festival. Lees hier meer!

In de aanloop naar het Nationaal Theaterweekend kreeg ZID Theater een bijzonder bezoek van de NPO. In Goedemorgen Nederland vertelt artistiek coördinator en medeoprichter van ZID Sebo Bakker over het belang van theater, en de mogelijkheden die tijdens zo’n event ontstaan voor ontmoeting, verbinding en verrijking. Ook te zien zijn Issam Zemmouri en Zaher Hamzat, die het podium betraden voor hun premièrevoorstelling Circles!

In de Westkrant staat een artikel over voorstellingen ZID Theater in Kolenkitbuurt tijdens Nationaal Theaterweekend. Lees het artikel hier.

Vrije tijd Amsterdam publiceerde een uitgebreid artikel over onze organisatie. Duik in het artikel en verken onze missie om muren te doorbreken aan de hand van kunst, ontdek onze aankomende sprankelende voorstellingen en impactvolle talentontwikkeling programma’s, én lees meer over de interculturele reis die we delen met onze gemeenschap!

In de Jan-Feb 2024 editie van Amsterdam Alternative wordt er aandacht besteed aan drie bijzondere voorstellingen bij ZID Theater tijdens het Nationaal Theaterweekend 2024! Lees hier het artikel.

Zie hier een uitzending van Blauw Bloed waarin koningin Maxima onder andewre ZID Theater bezoekt in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid

In Rodi (‘Amsterdam Nieuw-West in het nieuws’; voorheen: De Westerpost) staat een mooi artikel over de drie voorstellingen bij ZID Theater tijdens het Nationaal Theaterweekend op 27/28/29 januari 2023! Lees hier het hele artikel.

foto podcast

In De Makerspodcast nr #123 zijn Karolina Spaic (oprichter en artistiek leider van ZID Theater) en Daan Bosch (docent en regisseur) te gast. Daan werkt ondertussen al bijna 10 jaar bij ZID Theater. In deze aflevering geven zij tips over het opbouwen van een carrière voor nieuwe theatermakers en over intercultureel én internationaal werken. Luister hier naar de podcast of kijk via YouTube.

In De Makerspodcast nr.#122 vertellen Sebo Bakker en Issam Zemmouri hoe ze het maakproces van de voorstelling No Fear dat op 11 en 15 mei in Amsterdam te zien is hebben ervaren. Luister hier naar de podcast of  kijk via you tube.

De Westerpost heeft een uitgebreid interview gedaan met Karolina Spaic en Sebo Bakker over 30 jaar ZID Theater: ZID Theater viert dertigjarig jubileum met Re-Dreams

Op pagina 2, kunt u lezen hoe ZID Theater haar 30 jaar lange theaterreis maakte. In 2003 vond ZID een eigen thuisbasis in de bijzondere Kolenkitbuurt van Amsterdam West.

Nieuws in het Boeddhistisch Dagblad over het aankomende ExploreZ Festival 2022: ExploreZ Festival: Internationaal multidisciplinair festival in Amsterdam

Lees hier de recensie door Movement Exposed op HISTORIA, een ZID-productie gemaakt en gedanst door Issam Zemmouri: Historia – MOVEMENT EXPOSED CRITICAL SPACE.

Lees hier het artikel over de dansvoorstelling HISTORIA van Issam Zemmouri die te zien is bij Amsterdam Fringe Festival en ExploreZ festival 2021.

Lees hier het artikel over ons Vrijheidspodium, een interactief open-podium op 5 mei 2021.

Lees hier het artikel over het Vrouwendag-programma Sta in je Kracht, een online performance en aansluitende workshop op 8maart.

Lees hier het interview met Sebo Bakker, artistiek coördinator van ZID over de impact van corona

Lees hier meer over de start van de training van FATE – Future Academy on Tour in Europe, dat creatieve statushouders openingen en mogelijkheden biedt binnen de cultuursector

Luister hier het radio interview met Karolina Spaic op NH radio, van 7.35 tot 23.40,. Over de drijfveer om door te gaan met ZID Theater in deze moeilijke tijden, haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en het feit dat ZID onmisbaar is in Amsterdam.

Lees hier de aankondiging van het Explorez Festival in het Boeddhistisch Dagblad – Vijfde editie ExploreZ biedt ruimte aan nieuwe kunstvormen

plein4045

Bekijk hier de video die ‘Wij zijn Plein ‘40 -’45‘ heeft gemaakt tijdens de opnames van Onzichtbare Stad #1.

Lees hier de aankondiging van het ExploreZ festival in de Westerpostb (p. 4).

Bekijk hier het fragment van At5 waarin trouwe ZID acteur en fotograaf Ortwin Tjon verteld over o.a. het ZID theater – vanaf minuut 20.00

Lees hier het interview met Karolina Spaić over het Explorez Festival.

Lees hier de ssnkondiging van de Zomerexpedities in de Westerpost.

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het artikel.

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het artikel.

Karolina Spaić wordt gebeld door burgemeester Femke Halsema die haar vertelddat ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Geen speech, geen publiek, maar wél een lintje: ‘Ik ben zo blij’. Zie hier het filmpje.

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het artikel

Karolina Spaić is op 24 april benoemd ot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het artikel

Karolina Spaić is op 24 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees hier het artikel

Een artikel over Nieuw West en actieve buurtbewoners, waaronder ZID Theater, die voor positieve veranderingen zorgen in hun buurt. Lees hier het artikel.

Theaterprojecten van ZID Theater, Studio 52nd en Spot 46 hebben een Gouden Caleidoscoop gewonnen, een jubileumprijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Lees hier het artikel in de Theaterkrant van juli 2018.

In de Echo een artikel over de Talentenbeurs dat wordt gepresenteerd door Sebo Bakker, co-artistiek leider ZID Theater. Lees hier het artikel.

In de Theaterkrant van juli 2019 verscheen een mooi artikel van Emile Schra over de bekende Odin Teatret uit Denemarken en het ZID Theater. Lees hier het artikel.

Geen betere plek – artikel Buurtwijs over Bijeenkomst Commons bij het ZID Theater. Lees hier het artikel.

Podium schrijft over de samenwerking met Toneelgroep Amsterdam. Lees hier het artikel.

ZID theater maakt de tongen los, artikel in MUG Magazine. Lees hier het artikel.

De Westerpost schrijft over de voorstelling Here We Are – Vrijheid die op 13 januari j.l. in de ITA (Stadsschouwburg Amsterdam) stond. Lees hier het artikel.

Interview met onze directeur Karolina Spaic, donderdag 27 september 2018 in het Parool- Kunst en Cultuur. Kijk hier

Onze directeur Karolina Spaić staat in de bijlage 63 culturele bereikers van het Parool ter ere van het honderdjarig jubileum van de AMVJ. Kijk hier

Theaterkrant kopt met ‘Sublieme herleving van Brechts theatrale erfenis’ over The Great Cities under the Moon van Odin Teatret tijdens het Explorez Festival. Kijk hier.

Jeroen Gradener beschrijft ZID Theater als voorbeeld voor capabilty-benadering. Kijk hier.

Aankondiging van het Explorez Festival in het Boeddhistisch Dagblad. Kijk hier.

Een mooie fotoreportage van medewerkers van ZID theater in het Parool van zaterdag 30 juni 2018. Kijk hier.

De Westerpost schrijft over de Culturade van de CultuurGidsen in in het Huis van de Wijk België in Nieuw Sloten op 17 december j.l. Lees hier het artikel.

Een mooi beschrijving over het werk van onze directeur en regisseur Karolina Spaic in de Vrijwilligersnieuwsbrief van Samen zijn wij West. Lees hier het artikel.

Een interview met onze artistiek leidster Karolina Spaic naar aanleiding van de avond over Buurtcommunities #19 ‘Stadsbewoners spelen de hoofdrol’ in Pakhuis De Zwijger. De bijeenkomst was onderdeel van het internationale ExploreZ Festival. ZID-directeur en ExploreZ-organisator Karolina Spaic vertelt over haar dilemma’s rond het community theater. Lees hier het interview.

Op 31 maart was onze artistiek leidster Karolina Spaic, bruggenbouwster tussen talenten, verhalen en mensen, te gast in het programma De Nachtzoen. Zie hier de uitzending.

Een vandaag ging langs bij ZID theater in een aflevering over gemengd wonen. Bij ZID theater komen verschillende buurtbewoners bij elkaar om samen te acteren waardoor de nadruk wordt gelegd op de overeenkomsten, en niet op de verschillen. Zie hier de aflevering.

Olaf Stomp schrijft in de Theaterkrant een recensie over Liefde Nu: Een voorstelling recht uit het hart. Lees hier de hele recensie.

Tijdens de avond over Buurtcommunities #19 ‘Stadsbewoners spelen de hoofdrol’ ontmoetten internationale community theatergroepen elkaar eind december in Pakhuis De Zwijger. Lees hier het interview van Martin Zuithof met Karolina Spaic over haar dilemma’s rond het community theater.

Een artikel over de 5e avond over Buurtcommunities in Pakhuis De Zwijger. De avond ‘Kunst voor en door de buurt’ had als doel deelnemers te laten ervaren hoe het community-theater van het Amsterdamse ZID Theater en het Rotterdamse Wijktheater werken. Lees hier het hele artikel.

Dichtbij plaatste een mooi artikel over Here we are – Liefde: Theater, muziek, dans en boeiende gesprekken. Lees hier het hele artikel.

Winkelwagen
Scroll naar boven