ZID x TIP Academy tijdens Stockholm Fringe Festival!

Stockholm Fringe Festival (STOFF) is een zesdaags multidisciplinair kunstfestival van 26 augustus t/m 1 September 2024 dat dient als ‘podium’ voor lokale en internationale kunstenaars om hun innovatieve werk te presenteren. Het programma varieert van performance tot installatiekunst en alles daartussenin! Dit jaar vindt de 15e editie plaats met Theatre In Palm als verrijkende aanvulling van de jubileumeditie! Als onderdeel van de TIP Academy presenteert ZID-speler Nivin Baranbo haar solo voorstelling Not Only One, en geeft directeur van ZID Theater Karolina Spaic een bijzondere workshop over het maken van een eigen solo voorstelling!

Solo performance Nivin Baranbo – Not Only One

In haar solovoorstelling ‘Not Only One’ deelt Nivin Baranbo haar aangrijpende verhaal over het opgroeien als meisje; voortdurend geconfronteerd met de verwachtingen van familie en samenleving. Haar gevecht met de normen, waarden en de verwachtingspatronen brengen haar steeds in een positie om zelf de keuzes te moeten maken. Hoe maak je eigen keuzes binnen een omgeving dat duidelijke verwachtingen van je heeft? En wat zijn de gevolgen daarvan?

De toeschouwer wordt tijdens de voorstelling meegenomen naar de intieme wereld van Baranbo, bijna als een ‘gast’ in haar eigen tv-studio. Deze omgeving is haar niet vreemd, gezien haar achtergrond als journaliste in Syrië; een land waar ze gedwongen werd te vertrekken.

Baranbo hanteert een kleurrijke speelstijl waarbij tekst, dans en prachtige beelden samenkomen. Ze neemt het publiek mee op een reis die zowel persoonlijk als universeel is. Deze voorstelling nodigt uit tot reflectie en belicht op indrukwekkende wijze thema’s die resoneren in de harten van velen. Zij ziet haar optreden als een daad van solidariteit met alle vrouwen, waar ze ook zijn.

Meer informatie volgt!

Workshop Karolina Spaic – “Making Your Own Solo Performance”

In deze workshop gaat Karolina Spaic in op het creatieproces van een solovoorstelling die gebaseerd is op het autobiografische materiaal van de performer, en een universele taal om zo met het publiek te kunnen communiceren. Waar begin je als maker? Welke stappen moeten er gezet worden? En wat staat de performer te wachten in dit werkproces, en persoonlijke reis? Karolina neemt deelnemers mee door deze fasen van het creatieve proces.

Voor deelnemers van de workshop biedt ZID Theater een mooie mogelijkheid: iedereen die eind september 2024 aan de slag wil met een solovoorstelling en een goed voorstel stuurt, maakt kans om in mei 2025 als artist in residency vanuit TIP naar het ExploreZ festival in Amsterdam te komen en hun werk in progress te laten zien.

Meer info: “Making Your Own Solo Performance – (Workshop / TIP Theatre Academy) – STOFF (ssboxoffice.com)

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Creative Europe. De driedaagse TIP Academy tijdens Stockholm Fringe Festival zal gevuld zijn met trainingsactiviteiten en internationale optredens, online en op locatie. Alle modules zullen beschikbaar zijn voor leden van het TIP-platform, lokale kunstenaars en professionals.

Foto: Maria Morales

Winkelwagen
Scroll naar boven