Hare Majesteit Koningin Máxima en Staatssecretaris Maarten van Ooijen ontmoeten ZID Theater

Op 27 september 2023 had ZID Theater de eer om Hare Majesteit Koningin Máxima en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen te verwelkomen in een workshop die tot doel had gemeenschappen te verenigen door de kracht van kunst.

Dit speciale evenement vond plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid in Huis van de buurt De Boeg, Amsterdam West, waarin het belang van menselijke verbinding en artistieke expressie in de strijd tegen sociaal isolement werd benadrukt.

De aanwezigheid van Koningin Máxima en de staatssecretaris bij de workshop benadrukte het belang van de missie van ZID Theater. Door middel van interactieve activiteiten leren de deelnemers hoe kunst een krachtig en inspirerend middel kan zijn om bruggen te slaan tussen mensen. Begrip te kweken voor elkaar en banden binnen gemeenschappen te versterken.
De oprechte interesse van de koningin zowel in ZID als in de aanwezige deelnemers liet bij iedereen een blijvende indruk achter. Namens ZID waren Karolina Spaić (directeur), Sebo Bakker (artistiek coördinator), theatermaker Daan Bosch en Issam Zemmouri, Zaher Hamzat, Amanda Lee en Nivin Baranbo, deelnemers aan het FATE programma dat als doel heeft om nieuwkomers die creatief maker zijn met de kunstsector in Nederland te verbinden.

We vertelden haar ook over het programma IthakaZa, een cultuurpodium & diner, dat we op  27 oktober van 18.00 tot 20.00 uur weer organiseren bij ZID in het kader van de Week van Verbinding in Stadsdeel West, waar de kracht van kunst wordt ingezet om mensen samen te brengen. IthakaZa biedt een platform voor een groot scala aan artistieke optredens. Een avond vol muziek, dans, theater en meer, gericht op het creëren van banden en het vieren van de schoonheid van diversiteit.

Koningin Máxima sloot zich van harte aan bij de missie van ZID Theater om eenzaamheid te bestrijden door middel van zo’n divers en authentiek aanbod van podiumkunst, dicht bij de maker, dicht bij het publiek. Samen kunnen we bouwen aan een samenbindende en levendige wereld door de transformerende kracht van creativiteit.

In de pers:

Máxima toont aandacht voor ‘Week van de Eenzaamheid’ (startpagina.nl)

Queen Maxima paid a working visit to a community center in Amsterdam (newmyroyals.com)

Winkelwagen
Scroll naar boven