Lara Bakker en Hajar Fargan uitgekozen voor Remix Comix

lara + Hajar

ZID Theater feliciteert Lara Bakker en Hajar Fargan. Zij zijn uitgekozen namens ZID Theater en het Multimediacentrum Led Art uit Novi Sad en Agency Komunikart uit Pancevo, voor het eerste residency-programma binnen het nieuwe Europese project “Remix Comix” dat van 17 tot en met 31 oktober 2022 in Novi Sad, Servie, zal plaatsvinden.

 De uitnodiging stond open voor een of twee makers uit Nederland zonder beperkingen met betrekking tot de leeftijd van de deelnemers, die de VerhalenVanger methodiek hebben geleerd en beoefend. De organisator zorgt voor accommodatie en een vergoeding voor de deelnemers van de residency.

“Remix Comix” is een project dat wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma, en wordt gerealiseerd in samenwerking met zes organisaties – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prague, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, ZID Theater Amsterdam en Foundation Novi Sad – de Europese Culturele Hoofdstad 2022 Novi Sad.

Het project heeft tot doel het lokale culturele erfgoed van de omgeving, specifieke historische momenten, belangrijke figuren, stadslegendes en helden uit de regio te verkennen en deze aan het publiek te presenteren in de vorm van strips. De specificiteit van het project is dat het lokale culturele erfgoed wordt bekeken vanuit het oogpunt van diverse sociaal gevoelige en kwetsbare groepen, waarvan de vertegenwoordigers zullen worden betrokken bij het werken met kunstenaars door middel van workshops en ontmoetingen. Met deze deelnemers zullen ook de workshops gegeven worden. Het uiteindelijke doel van het AIR-programma is het creëren van een kunstwerk in de vorm van strips in de openbare ruimte.

Tien deelnemers uit vier landen – Tsjechië, Nederland, Slovenië en Servië – zullen gedurende twee weken gezamenlijk aan dezelfde taak werken. De voertaal van de deelnemers is Engels.

Winkelwagen
Scroll naar boven