Het Europese project Remix Comix gaat van start

Remix Comix van start

28 t/m 30 oktober 2022 | Novi Sad | Servië

Het Europese project ‘Remix Comix’ maakt deel uit van het officiële programma van Novi Sad, de Culturele Hoofdstad van Europa. Het project heeft als doel om kunstenaars, ontwerpers, makers en museumprofessionals uit verschillende Europese landen samen te brengen en om strip en andere kunstvormen, zoals beeldende kunst, muziek en theater, in de openbare ruimte met elkaar te verbinden.

Tien deelnemers uit vier landen (Tsjechië, Nederland, Slovenië en Servië) zullen van 16 tot en met 30 oktober 2022 in Novi Sad (Servië) samenwerken om een kunstwerk in de vorm van strips in de openbare ruimte te creëren. ZID Theater heeft hiervoor 2 theatermakers uit Nederland uitgenodigd, die de VerhalenVanger-methodiek hebben geleerd en beoefend. Vanaf zondag 16 t/m zondag 30 oktober gaan de jonge makers Lara Bakker en Hajar Fargan dan ook namens ZID Theater naar de conferentie Remix Comix: Comics for Heritage om het VerhalenVangerspel in te zetten en zo tot nieuwe verhalen en input voor de multi-media installatie te komen.

De resultaten van het project (een projectpublicatie, een film en 5 site-specifieke strips) worden geproduceerd binnen 5 Artists In Residence (AIR) programma’s. Daarnaast worden twee conferenties georganiseerd om het project te presenteren en te discussiëren over stripcorrelatie met onzichtbaar erfgoed, openbare ruimte en sociale inclusie.

Op 28, 29 en 30 oktober 2022 zal in Novi Sad (Servië) de eerste AIR (Artists in Residency) van het project Remix Comix plaatsvinden, een driedaagse conferentie met workshops, presentaties en seminars.

Remix Comix is een project dat wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma en wordt gerealiseerd in samenwerking met zes organisaties uit 4 landen. Het gehele project duurt 2 jaar (juli 2022 – juli 2024).

Meer info over dit project: https://remix-comix.com

Winkelwagen
Scroll naar boven