MELD JE AAN VOOR FATE #3

Een trainingsprogramma voor creatieve statushouders, nieuwkomers en mensen met een migratieachtergrond vanaf 18 jaar. Theater, dans, muziek en achter de schermen.

Periode: september – december 2023. Dit is de derde editie van het FATE-programma.

ZID Theater biedt creatieve statushouders, nieuwkomers en mensen met een migratieachtergrond, vanaf 18 jaar een trainingsprogramma aan met de mogelijkheid om daarna een eigen korte voorstelling te maken. Je wordt begeleid door verschillende professionals op het gebied van podiumkunsten. Lees meer en meld je aan! Deadline: 1 augustus 2023.

Wij zoeken

Podium: Performers, acteurs, muzikanten & dansers
Achter de schermen: productie, PR, fondsenwerving & theatertechniek
Vanaf 18 jaar!

ZID Theater start na de succesvolle FATE 1 en 2, nu voor de 3e keer een Trainingsprogramma.
We zijn op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn zich te ontwikkelen in de podiumkunsten, en daar een toekomst in zien!

 

Wat is het FATE -programma?

Het FATE-programma is een cursus van 4 tot 9 maanden (er zijn selectierondes gedurende het proces), waarbij de deelnemers worden getraind om eigen talenten te versterken en de kunstensector in Nederland te verkennen.

Meer info: https://www.fate-europe.eu

Na de eerste 4 maanden (eind augustus – december) zullen er presentaties voor publiek worden gehouden. Hierna kan een aantal deelnemers doorstromen naar een vervolgtraject (januari – mei) waarin ze onder begeleiding eigen kleine producties opzetten. Het doel is dat deelnemers, mede door dit programma kunnen deelnemen aan het Nederlandse culturele veld, en zich daar verder kunnen ontwikkelen en presenteren.
De deelnemers voor een traject “achter de schermen” krijgen individuele begeleiding en een passende werkervaringsplek.

Programma PodiumDatums
ToekomstLab: een workshopweek als kick-off en selectie

Minimaal 2 avonden verplicht aanwezig zijn

 

Workshops in verschillende disciplines:

Ma 28 augustus (18.30 – 21.00)
Di 29 augustus (18.30 – 21.00)
Woe 30 augustus (18.30 – 21.00)
Do 31 augustus (18.30 – 21.00)
Vr 1 september (18.30 – 21.00)

Een lessenreeks waarin we focussen op professionele vaardigheden, artistieke ontwikkeling en je eigen kwaliteiten versterkenSeptember – november 2023

2x per week, 3 uur, totaal 6 uur per week

Creëren van een eigen artistieke presentatie, een solo of een duetNovember – december 2023

2x per week, 3 uur, totaal 6 uur per week

Presentatieavond voor publiek + evaluatie en eventuele afspraken voor een vervolgtraject om eigen werk verder te ontwikkelen en te makenDecember 2023

 

Het programma achter de schermen wordt individueel met de deelnemer afgestemd.

 

Tijdinvestering

Programma Podium: Je neemt deel aan een programma van 6 uur per week, waar je aanwezig moet zijn. Hiernaast bereid je zelfstandig korte opdrachten of je presentatie voor, hiervoor heb je minimaal 2 – 4 uur nodig per week.
Achter de schermen: Je bent 6 uur per week bij ZID Theater om je individuele traject te volgen, en heb je 2-4 uur nodig om zelfstandig extra opdrachten en voorbereidingen te doen. Omdat het gaat om individuele trajecten, wordt samen met de deelnemer een planning gemaakt.

 

Vervolg

Na het volgen van de training (eind aug – december) kan je, in overleg, geselecteerd worden voor het vervolgtraject: eigen werk ontwikkelen & maken en/ of in een groepsvoorstelling spelen. Dit is een maaktraject in januari- april waarin je onder begeleiding een korte voorstelling maakt of je speelt in een groepsproductie die in première gaat tijdens ExploreZ Festival, mei 2024. Ook is mogelijk om in het vervolgtraject deel te nemen aan een van onze internationale projecten.

 

Kosten

De training is gratis te volgen, omdat we iedereen een kans willen geven.
We vragen wel een volledige commitment en een professionele houding.
Na het succesvol afronden van de training krijg je van ons een aanbeveling mee. Ook kan je aansluiten aan de internationale platforms FATE en/of TONE, en gebruik maken van ons internationale netwerk.

Taal: Nederlands en/ of Engels (afhankelijk van de geselecteerde groep)

 

Aanmelding en selectie

Meld je aan via dit formulier: https://forms.gle/FRSrnfmjFcxT1TCHA
Deadline: 1 augustus 2023. VERLENGD voor deelnemers tot 24 jaar en mensen die interesse hebben voor “achter de schermen”.
Selectiegesprekken: vanaf 28 augustus
Selectie en kennismakingsweek: 28 augustus – 1 september
Na 1 september hoor je of je definitief met het traject kan starten.

Voor eventuele vragen en meer informatie kunt u contact opnemen via academy@zidtheater.nl.

Dit project wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Winkelwagen
Scroll naar boven