Afsluiting ExploreZ 2022

Afsluiting ExploreZ 2022

Het 7e ExploreZ Festival is weer voorbij en het was een groot succes! In drie weken tijd hebben we maar liefst 18 voorstellingen geprogrammeerd uit Nederland, Servië, Spanje en Duitsland!

Naast de voorstellingen van onze Internationale partners, heeft ZID Theater de fantastische voorstelling NO FEAR geproduceerd met 11 jonge makers met een vluchtverleden. Daarna hebben we het bestaan van 30 jaar ZID Theater gevierd met de locatievoorstelling Re-Dreams. Op een onverwachte manier kon het publiek 30 jaar geschiedenis van ZID ervaren met verrassende performances en videobeelden tijdens een tour door Broedplaats Bouw, waar ZID Theater gevestigd is.

Het publiek was enthousiast, ontroerd en verrast! Onze dank gaat uit naar ons geweldige team van ZID en ExploreZ en aan alle spelers, makers, muzikanten en gasten voor hun bijdrage. En natuurlijk veel dank aan de lokaties (Van Eesteren Museum, Podium Mozaïek, Buurtwerkplaats Noorderhof en OBA) en onze sponsors (AFK, Fonds voor Cultuurparticipatie, Kickstart Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam West en Gemeente Amsterdam Nieuw-West, 4 en 5 mei Amsterdam, Creative Europe en Erasmus +).

In mei 2023 komt er weer een nieuwe editie van ExploreZ Festival. Binnenkort onthullen we het thema en zetten we een ‘open call’ uit, dus blijf ons volgen!

Winkelwagen
Scroll naar boven