TREES Meeting in Belgrado

Datum: 23-28 april 2024

Volgende week vertrekken Theatermaker en -docent Daan Bosch en directrice van ZID Theater Karolina Spaić naar Belgrado voor de internationale meeting voor het project TREES. De hele week staat in het teken van verbinding, kennisuitwisseling en ontmoeting.

Vijf dagen lang bespreken de verschillende Europese partners de inhoud van het project.

Over TREES

ZID Theater is een van de partners in het Europese project TREES geïnitieerd door het Servische DAH Theater. Het project heeft tot doel de bewustwording rondom milieubewustzijn te vergroten door middel van podiumkunsten. Het TREES-project heeft tot doel een methodologie, ontwikkeld door DAH Theater in Servië, over te dragen en verder te ontwikkelen in het kader van een lokaal project. Na het overdragen van de methodologie aan de partners via een seminar in Servië, gaat elk van de partners lokale optredens creëren op basis van de belangrijkste principes van de methode en zullen er drie internationale festivals worden georganiseerd waar makers hun werk kunnen presenteren. Het project wordt geïntroduceerd bij kunstenaars, theater- en milieuorganisaties via een fysieke conferentie, een online conferentie en een online cursus. Gedurende het hele project, dat in 7 landen wordt uitgevoerd, zullen de partners samenwerken met milieuwetenschappers en milieuorganisaties.

ZID Theater neemt deel aan dit project samen met: Action Synergy uit Griekenland, Theatro Aeroploio – Ena Theatro Giapaidia uit Griekenland, Smashing Times Theatre Company uit Ierland, Centro De Arte Y Producciones Teatrales uit Spanje, Protagon – Freunde Und Foerderer Freier Theatre uit Duitsland en Grenland Fritheater uit Noorwegen.

Winkelwagen
Scroll naar boven