Choose & Dare

choose & dare

Een internationaal, urban-talent project voor jonge makers over: keuzes maken

ZID Theater en Studio 7 uit Duitsland

Durf jij te kiezen?

Choose & Dare is een multidisciplinair, internationaal uitwisselingsproject dat zich richt op het thema ‘Keuzes maken’. Het is een samenwerking tussen ZID Theater (Amsterdam) en Studio 7 (Schwerte-Dortmund, Duitsland). https://www.facebook.com/studio7theater

Jonge makers – urban talents tussen de 18 en 30 jaar, uit Nederland en Duitsland, worden uitgedaagd om op een creatieve manier het thema te onderzoeken, en in samenwerking tot spannende performances te komen.
Via theater, dans, spoken-word en muziek komt alles samen tot een verassend en boeiend geheel. We werken een week lang intensief samen naar het bruisende optreden van zaterdag 10 oktober toe, dat als onderdeel van het Explorez festival in Amsterdam plaatsvind. In november 2020 reist het gezelschap naar Duitsland en wordt de verstelling vertoont tijdens Memorial Day.

10 oktober 2020 hebben we de uitwisseling in Nederland afgesloten met een online/offline voorstelling over algoritmes, keuzevrijheid en systematische onderdrukking. Deze werd tegelijkertijd voor een offline publiek in de zaal gespeeld, als voor een online publiek via Facebook.

Bekijk hier de online voorstelling:

 
Bekijk hier de offline voorstelling.

Bekijk hier de Q&A:

9 november hebben we de uitwisseling in Duitsland afgesloten met een onlinepresentatie tijdens de Duitse Herdenkingsnacht. Bekijk de video hier.

Voor wie?

Theatermakers, urban talents, taalkunstenaars, dansers, muzikanten, dichters en alles hier tussen in, van 18 tot 30 jaar.

In totaal is er ruimte voor 8 deelnemers uit Nederland, dus wees er snel bij!

Waar en wanneer?

Za 26 september 16.00 – 17.00 kennismaking
ma 28 september 19.00 – 21.00 training
Di 6, wo 7, do 8, vr 9 en za 10 oktober de hele dag in Amsterdam
Za 10 oktober 19.00 en 21.00 uur voorstelling bij ZID tijdens het ExploreZ festival

Vr 6, za 7, zo 8, ma 9 november uitwisseling in Schwerte, Duitsland

6 t/m 10 oktober ExploreZ festival

Deze 5 dagen is de groep uit Duitsland bij het ZID theater voor de uitwisseling, als onderdeel van het ExploreZ festival. Er vinden workshops plaats in theater, dans, muziek, schrijven en storytelling – afhankelijk van de samenstelling van de groep. Daarnaast is er ruimte voor repetities, werksessies en discussie.
Reiskosten worden vergoed en er wordt eten en drinken verzorgd voor de deelnemers. Ook wordt er een certificaat afgegeven aan het einde vanuit Erasmus+.

Studio 7

Studio 7 is een theatergezelschap en cultuurhuis uit Schwerte, een voorstad van Dortmund. Naast voorstellingen maken, wordt er gewerkt met verschillende doelgroepen, zoals jongeren en ouderen in lokale, regionale en internationale context. De groep reist met artistieke interventies en verassende voorstellingen door verschillende Europese landen en neemt deel aan Europese samenwerkingsprojecten.

Mee doen of meer weten?

Meld je aan via info@zidtheater.nl of bel tijdens kantooruren: 020 4888449
Mede gefinancierd in Nederland door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Erasmus+, Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West

Winkelwagen
Scroll naar boven