Europe is here

Evropa picture

ZID Theater is onderdeel van de EU campagne: Europe is Here – Artist Caravan
We gaan in 10 Servische steden virtueel/live optreden in mei 2021

ZID Theater is uitgenodigd om deel te nemen aan Europe is Here – Artist Caravan, een campagne van de EU om de culturele samenwerkingen te versterken, in het kader van Dag van Europa op 9 mei.
Dah Theater, onze partner in het FATE project, realiseert deze virtuele/live campagne in 10 steden in Servië in mei.
Omdat ZID Theater met haar directrice Karolina Spaic, die Servische roots heeft, vaak te zien is op festivals en in Europese projecten in Servië, werd ZID ook door de Nederlandse Ambassade hiervoor benaderd.
We gaan 10 dagen lang een performance van 1 uur opvoeren die digitaal te zien zal zijn, maar wel interactief is en in 10 steden in Servië wordt gelivestreamed. Zo kan publiek in Servische steden direct in contact staan met de acteurs, dansers en muzikanten van ZID in Amsterdam.
Naast ZID Theater treden ook theatergezelschappen uit Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Ierland op onder de naam Artist Caravan.
Amsterdam wordt als decor voor de opvoeringen gebruikt, waardoor het publiek in Servië even virtueel naar Europa kan reizen.
Met ons vaste ZID ensemble laten we delen van onze nieuwe voorstelling zien: Het Alfabet van Onzekere Tijden. De FATE groep, samengesteld uit statushouders en migranten die aan 2 jaarlijkse projecten van ZID en een EU project verbonden zijn, laten korte scenes uit de multidisciplinaire voorstelling Onze Stad zien.

Dit zijn de data en tijden wanneer we virtueel op tour gaan:
Zondag 9 mei, 13.00 – Fate groep – Onze Stad
Maandag 10 mei, 16.00 – ZID Theater Ensemble – Alfabet van Onzekere Tijden
Zaterdag 15 mei, 16.00 – ZID Theater Ensemble – Alfabet van Onzekere Tijden
Zondag 16 mei, 16.00 – Fate groep – Onze Stad
Woensdag 19 mei, 16.00 – ZID Theater Ensemble – Alfabet van Onzekere Tijden
Zondag 23 mei, 16.00 – Fate groep – Onze Stad
Zaterdag 29 mei, 16.00 – ZID Theater Ensemble – Alfabet van Onzekere Tijden
Zondag 30 mei, 16.00 – Fate groep – Onze Stad

Op 6 augustus 2021 opent ZID Theater de Nisville Jazz Theater Festival in de stad Nis in Servië, met de voorstelling “Onze Odyssee” die vorig jaar werd gecanceld door de corona crisis.
Aangezien Servië het tweede land in de wereld is wat betreft vaccinatiesnelheid, is daar het openbare leven zo goed als genormaliseerd en ook festivals gaan gewoon door. Maar het wrange is dat het niet is toegestaan om te reizen naar EU landen en dus ook niet naar Nederland. Daarom moeten we alsnog virtueel reizen.

Winkelwagen
Scroll naar boven