OPEN CALL voor jonge video/filmmakers

ZID Theater is op zoek naar 2-4 kunstenaars die bewegende media hebben gemaakt/opgenomen om onderdeel te worden van de visuele identiteit voor onze voorstelling van W-A-T-E-R, die in première gaat op het International ExploreZ festival 2024 in Amsterdam. Dit maakt deel uit van het bredere door de Europese Unie gefinancierde project GREEN E.Th.I.Cs.

Wat is W-A-T-E-R?

W-A-T-E-R is een theaterevenement dat podiumkunsten inzet om kritisch denken en bewustzijn over de thema’s van de klimaatcrisis te bevorderen. Tussen 2024 en 2025 toert de voorstelling door verschillende steden in Nederland. ZID Theater maakt theater dat gebaseerd is op co-creatie, de dialoog aangaat met verschillende gemeenschappen, en een inclusieve benadering heeft ten opzichte van klimaatverandering, waarbij het micro- en macroniveau elkaar aanvullen.

Water is overal om ons heen. Vanaf het allereerste begin, voor altijd. Wat is de rol van mensen daarin? Ieder mens heeft een relatie met water. Het is een universeel thema dat iedereen raakt.

Wat is GREEN E.Th.I.Cs?

GREEN E.Th.I.Cs – Green Experience through Theatre Inspiring Communities – is een sociaal en gemeenschap theaterproject, en winnaar van de oproep Creative Europe Large Scale 2021. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Unie, en is ontwikkeld door een interdisciplinair partnerschap van 18 organiserende partners in 12 Europese landen, waaronder theatergezelschappen, universiteiten en onderzoekscentra, grote culturele centra, sociale instanties en openbare instellingen.

Open oproep voor filmmaker
Succesvolle aanvragers kunnen (reeds bestaande) media van ongeveer 3 tot 7 minuten lang aanleveren. Dit zal worden opgenomen in een performance van 1 uur met repetities in februari en maart, voordat het begin april wordt uitgeprobeerd en in mei 2024 in première gaat. Van succesvolle kandidaten wordt verwacht dat ze beschikbaar zijn voor sommige repetities en openstaan voor samenwerking met artiesten, regisseurs en andere succesvolle artieste

Het honorarium voor succesvolle aanvragers is bespreekbaar. We verwachten dat verschillende artiesten verschillende niveaus van betrokkenheid zullen hebben, afhankelijk van hun vaardigheden.

De kandidaten worden geselecteerd na selectie van:

  • CV (in het Engels)
  • motivatiebrief brief (in het Engels)

De volgende kenmerken vertegenwoordigen een voorwaarde voor selectie:
• Vermogen om vloeiend Engels te spreken
• Artistieke ervaring
• Mogelijkheid om beeldmateriaal aan te leveren dat past bij ons thema Water.
• Potentieel als aanvulling op onze andere open oproepen voor GREEN E.Th.I.Cs

De kunstenaar moet een staat van dienst hebben in het succesvol voltooien van kunstwerken. Het is van cruciaal belang voor het project dat de kunstenaar blijk geeft van zijn vermogen om een werk tot in de puntjes te voltooien en beeldmateriaal kan leveren dat aansluit bij het thema WATER.

Aanvragen

Om je aan te melden, vul dit formulier alstublieft in

Deadline

Deadline voor aanmelding is 21 januari 2024.
We hopen eind januari 2024 alle aanvragers te hebben geselecteerd en geïnterviewd.

Winkelwagen
Scroll naar boven