OPEN CALL voor jonge kunstenaars

Het GREEN E.Th.I.Cs-project is op zoek naar 18 jonge, beeldende kunstenaars om de visuele identiteit van de GREEN E.Th.I.Cs GAME te creëren. Zid Theater draagt hiervoor 1 kunstenaar aan.

Wat is GREEN E.Th.I.Cs?

GREEN E.Th.I.Cs – Green Experience through Theatre Inspiring Communities – is een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe-programma, dat 18 partners in 12 Europese landen samenbrengt, waaronder theatergezelschappen, universiteiten en onderzoekscentra, grote culturele centra, sociale instanties en openbare instellingen.

GREEN E.Th.I.Cs heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het duurzamer maken van onze samenleving op het gebied van ecologie en CO2-uitstoot, door middel van artistieke activiteiten, en met name theater, terwijl burgers binnen de kunsten worden betrokken. Het project wordt ontwikkeld via culturele initiatieven van maatschappelijke betrokkenheid gericht op het creëren van bewustzijn over het onderwerp klimaatverandering en het bevorderen van kritisch denken en proactiviteit van Europese burgers met betrekking tot de Europese Green Deal.

HOE? Door de GREEN ETHICS GAME: een interactieve theatershow over milieukwesties waarbij podiumkunsten worden ingezet om kritisch denken en bewustzijn over de thema’s van de klimaatcrisis te bevorderen. Tussen 2024 en 2025 toert de voorstelling door 120 steden in heel Europa en bereikt daarmee ruim 45.000 mensen.

De oproep voor kunstenaars

Elk van de 18 partners van het GREEN E.Th.I.Cs-project selecteert één jonge, beeldende kunstenaar om deel te nemen aan een internationale groep jonge kunstenaars die 5 dagen zal doorbrengen in Stackarp, Zweden (3 maart 2024 – 7 maart 2024). Dit is in samenwerking met een team van senior beeldende kunstenaars en collega-internationale kunstenaars om de visuele identiteit van de GREEN E.Th.I.Cs. GAME te creëren in de LIVE- en BORDSPEL-versie.

De kunstenaar wordt aangemoedigd om zowel traditionele als digitale media te verkennen, op voorwaarde dat degene diens eigen apparatuur zoals computers of iPads meeneemt. Het is essentieel dat het uiteindelijke kunstwerk de vorm heeft van een illustratie, exclusief foto’s of enige vormen van bewegende media voor de behoeften van deze uitwisseling.

Reiskostenvergoeding en accommodatie worden door het project voor de geselecteerde deelnemer gedekt.

De kandidaten worden geselecteerd na selectie van:

  • CV (in het Engels)
  • motivatiebrief (in het Engels)

De volgende kenmerken vertegenwoordigen een voorwaarde voor selectie:

• Leeftijd: tussen 18 en 26 jaar jonge kunstenaar
• Vermogen om vloeiend Engels te spreken
• Artistieke ervaring: De kunstenaar moet een staat van dienst hebben in het succesvol voltooien van kunstwerken. Voor het project is het van cruciaal belang dat de kunstenaar blijk geeft van zijn vermogen om een werk tot voltooiing te brengen. Als de kunstenaar ervoor kiest om digitale media op een computer te gebruiken, mag hij bovendien zijn eigen apparatuur meenemen.

Aanmelden

Om je aan te melden, vul dit formulier alstublieft in.
De deadline om voor deze mogelijkheid te solliciteren is 20 januari. Voor eind januari krijgt iedereen de uitslag.

Belangrijke opmerking: er wordt voorrang gegeven aan deelnemers die bereid zijn een duurzame relatie met ons en het project op te bouwen. Momenteel is er nog een andere open call voor filmmakers. Check het HIER.

Winkelwagen
Scroll naar boven