Our Stage film

ZID Theater is trots op de aankondiging van de film Change Through Theatre. Deze uitermate bijzondere productie is ontstaan in het kader van het ERASMUS+ programma, getiteld “Theatrical Partnership as Enablers of Social and Behavioral Skills for Romani Youth and Travelers – OUR STAGE” .
Sommige deelnemers van dit project zullen in mei op ons ExploreZ Festival te zien zijn met de voorstelling ‘Proud to be Roma- Ethnic Coming Out’.

Over Our Stage

ZID Theater is een van de zeven partners binnnen het OUR STAGE Erasmus + project die binnen dit project artistiek vertegenwoordigd wordt door Ivana Nikolić, een Roma theatermaker, danseres en kunstenares. Aan de hand van internationale uitwisselingen werd de positie van jonge Roma en Sinti in Europa artistiek onderzocht. Het project staat voor positieve Roma representatie die een tegengeluid biedt aan het bestaande racistische, negatieve, uitsluitende narratief dat vandaag de dag nog steeds overheerst

Het project is een samenwerking van 7 theatergezelschappen en culturele organisaties uit verschillende landen van Europa : RomPraha (Tsjechië), JA International Theater (Portugal), Theater am Lend (Oostenrijk), OECON (Bulgarije), Fundacio Pere Closa (Spanje), Ellan Passe (Griekenland) en ZID Theater (Nederland). Gedurende dit project zullen ze samen één theaterstuk maken, opgedeeld in 3 delen, die worden uitgevoerd in Portugal, Oostenrijk en Nederland.

Winkelwagen
Scroll naar boven