Je eigen solovoorstelling maken – online bijeenkomst Digital Coffee Talk

foto coffee talk ZID

Waar en wanneer: 17 maart 14.00 – 15.30 uur – online link to Zoom

Karolina Spaic, directeur van ZID, legt uit hoe autobiografische materiaal een universeel verhaal kan worden. Welke stappen kan jij hier voor zetten?

De Digital Coffee Talk is een open online bijeenkomst, onderdeel van Theater in Palm, het allereerste Creative Europe-platformproject voor podiumkunsten. In deze bijeenkomst legt Karolina Spaic uit hoe het creatie proces van een solovoorstelling werkt, die gebaseerd op het autobiografische materiaal van de performer. Hoe dit materiaal een universeel verhaal kan worden om te delen met een publiek zo met hen te kunnen communiceren.

Waar te beginnen? welke stappen te nemen? en wat staat de performer/maker te wachten in dit werkproces, deze persoonlijke reis? Karolina Spaic neemt je mee door al deze fasen van het creatieve proces en geeft je inzicht in hoe je op deze manier aan een solo show kunt beginnen.
Op basis van haar ervaring van meer dan dertig jaar werken in het theater, als regisseur en artistiek leider, adviseerde en begeleidde Spaic al veel acteurs op weg naar hun solovoorstelling. Zo ontstonden voorstellingen als Vincent & I van Sebo Bakker, Melkwitje van Tamara Rosso en Rebel van Naima Baraka, die in heel Europa en in de VS werden gespeeld.

Aanbod voor de deelnemers:
Presenteer je Work in Progress al op het ExploreZ festival 2023!

Wie aan de slag wil met een solovoorstelling en ons voor eind maart van dit jaar een goed idee stuurt, kan in mei 2023 als artist in residence naar het ExploreZ festival in Amsterdam komen en zijn of haar werk als work in progress laten zien. Deze, nu nog voorstelling-in-wording, mag dan in 2024 in zijn definitieve vorm meedoen aan het festival, net als die van de andere deelnemers uit deze Coffee Talk.

Als je meer informatie wilt of als een link niet werkt, neem dan contact op met communicatie@zidtheater.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven