Here we Are – ITA/Rabozaal

ITA Groep

Een jaarlijks theatraal programma in de Rabozaal / ITA waar we op zoek gaan naar antwoorden op actuele vraagstukken.

HERE WE ARE 2020 – THUIS

6 januari 2021 om 19.00 uur, presenteert ZID Theater een bijzondere versie van het Here We Are programma. In plaats van live te spelen, is het programma in de Grote Zaal van ITA- International Theatre Amsterdam / Stadsschouwburg Amsterdam opgenomen. Het programma en nagesprek is online te zien via een YouTube link. De link wordt hier, en op social media, geplaatst in aanloop naar woensdagavond, en zal om 19.00 stipt open gaan!

Na de uitzending organiseren we een internationaal nagesprek via ZOOM, met de makers uit Nederland, Italië, Servië, Spanje en Marokko. Hierin bespreken we o.a. hoe we verder zullen gaan in 2021 met de podiumkunsten. Dit nagesprek is open voor iedereen die het interessant vindt om samen te reflecteren op de video, het afgelopen jaar en nieuwe mogelijkheden.

Wil je hieraan meedoen, laat het ons weten via: info@zidtheater.nl

Een groots opgezet theatraal programma, onder leiding van een bekende moderator. Met inspirerende gasten, aansprekende scènes en voordrachten die een reflectieve en theatrale samenvatting geven aan een, door ZID Theater gekozen, actueel thema. Het programma is geïnspireerd op-, en gemaakt vanaf 2015 in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam/ ITA ensemble.

Via dans, theater, muziek, zang en gesprekken zoeken de makers van het ZID Theater naar de verschillende lagen van de actuele thema’s, zoals liefde of vrijheid in een sterk veranderde maatschappij. Hoe kan kunst en theater in het bijzonder bijdragen aan de noodzaak om met elkaar de vraagstukken van deze tijd gezamenlijk te doorgronden?
Dit is de centrale vraag, die regisseuse Karolina Spaic en de makers van ZID Theater aan alle deelnemende kunstenaars, gasten en buurtbewoners stellen.

Jong en oud van zeer diverse afkomst komen samen op het podium: van Senegalese hiphop tot rap uit Amsterdam Zuidoost, van een Surinaams gospelkoor en Turkse muziek tot de singer-songwriters uit Amsterdam West. Van een jonge danser uit Palestina tot senioren uit Amsterdam en Den Haag. Na de succesvolle eerste editie in 2015, heeft ZID in totaal drie programma’s gerealiseerd met de thema’s Verbinding, Liefde en Vrijheid.

2015 – thema Verbinding, Moderator Lex Bohlmeijer, gasten: zakelijk leider van Nieuw Wij Enis Odaci, politica Sandra Doevendans, woordkunstenaar Atta de Tolk

2017 – thema Liefde, Moderator Babs Gons, gasten: directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie Jan Jaap Knol, Nederlands- Marokkaanse zangeres Karima El Fillali, televisiemaker Yvonne van den Heuvel – van de Graaf

2019 – thema Vrijheid, Moderator Babs Gons, gasten: stadsdeelvoorzitter Amsterdam West Fenna Ulichki en wethouder Kunst en Cultuur Amsterdam Nieuw- West Ronald Mauer; In My Backyard Anja Conkic

ZID Theater brengt met Here We Are een grote groep makers en stadsbewoners/ buurtacteurs uit Amsterdam en andere Nederlandse steden samen op het podium van de Rabozaal en vult iedere keer weer een zaal van 500 toeschouwers uit diverse Amsterdamse wijken.

Artistieke team ZID: Regie: Karolina Spaić en Daan Bosch, acteurs en dansers: Sebo Bakker, Claribel Rodriguez, Ista Bagus Putranto, Joske Damen.

Het programma HERE WE ARE is geschikt voor de grote zalen en kan gemaakt worden op verschillende plekken in Nederland en internationaal. In 2017 maakte ZID vergelijkbare programma’s in het kader van het BITEF Festival, program Polyphony in Belgrado (Servië).

Winkelwagen
Scroll naar boven