DAH Theater te gast tijdens ExploreZ festival 2024!

Als onderdeel van het internationale uitwisselingsprogramma ExploreZ Beyond Borders verwelkomen wij DAH Theater Research Centre uit Belgrado, Servië. DAH is een van de meest bekende en prominentie theater organisaties van de Balkan en zijn internationaal gerenommeerd om hun unieke theaterbenadering.

Tijdens het festival van 7 t/m 18 mei zijn er verschillende momenten om de mensen achter DAH te ontmoeten.

10 mei 12.00-13.00: Workshop Internationaal produceren en samenwerken met Natasa Novakovic (hoofd productie).

10 mei 20.00 – 21.30: Explodium met o.a. Jadranka Andjelić (regisseur en mede-oprichter DAH) en Milica Petrović (actrice)

11 mei 14.00 – 15.30: Workshop locatietheater voor fysieke acteur met Jadranka Andjelić

12 mei 15.30 – 16.30: Presentatie – My life in Theatre – 30 jaar theaterwerk op de Balkan en wereldwijd

Over DAH Theater

DAH Theater is een onderzoekscentrum voor cultuur en sociale verandering in de hoofdstad van Servië, Belgrado. Het is een onafhankelijk en eigentijds theatergezelschap en artistiek collectief, dat gebruik maakt van moderne theatertechnieken om boeiende kunst te creëren en tegelijkertijd positieve sociale verandering te initiëren, zowel lokaal als wereldwijd.

Hun producties liggen op het snijvlak van theater, dans en beeldende kunst, en zijn het resultaat van een langdurig creatief proces. Met een probleem of thema als startpunt, wordt er doorlopend onderzoek gedaan tijdens het creatieve proces en de repetities.

Als onderzoekscentrum biedt DAH opleidingsmogelijkheden voor regisseurs, acteurs en andere kunstenaars in alle segmenten van het theatermaken. Daarnaast organiseren zij verschillende (internationale) projecten, festivals, workshops en bijeenkomsten waarbij kennisuitwisseling centraal staat.

Winkelwagen
Scroll naar boven