I Love Kolenkit

I Love Kolenkit

 

Kinderen en jongeren uit de Kolenkit doen mee!

Van januari 2022 tot en met mei 2023 voerde ZID Theater het project ‘I love Kolenkit’ uit.
Het project vond plaats in de Kolenkitbuurt en was opgezet als een experiment om uit te zoeken hoe het buurtbudget ingezet kan worden, zodat, jongeren en kinderen hiermee actief aan de slag kunnen.
In dit project waren 4 organisaties uit de Kolenkitbuurt betrokken: Maqam, Operatie Periscoop, Dock jongerenwerk en ZID Theater, samen met vertegenwoordigers van het stadsdeel zelf.

Kick – off meeting
Op 22 februari 2022 vond een Kick- off van het project plaats, met alle projectpartners en de deelnemers uit de buurt, bij ZID Theater. Tijdens deze namiddag presenteerden jongeren van diverse organisaties hun ideeën voor de buurt. Na afloop van de korte pitches was er een diner voor alle deelnemers.

Kinderkrant
In de periode april – december 2022 waren kinderen actief aan de slag gegaan met het maken van een kinderkrant. Het begon met leuke workshops en ideeën en eindigde in een zowel digitale als gedrukte Kinderkrant.
Het thema was om plekken in de buurt op te zoeken, waar je kan spelen of iets doen, wat je nu nog niet doet. De kinderen hebben een paar keer een speurtocht door de buurt gemaakt en allerlei spannende plekken gezocht, die ze mooi vonden om er te spelen. Geen gewone plekken, zoals een speelplaats, juist verborgen plekjes, onbekende plekjes, waar je iets heel anders kunt doen, zoals een boek lezen in een plantsoen, dansen of een verjaardagsfeest vieren op een nieuwe plek.

Hier kan je de Kinderkrant zien en lezen.

Podcasts
Tussen september 2022 en mei 2023 waren jongeren en kinderen bezig om podcasts te maken. Na een aantal workshops gingen ze in gesprek met volwassenen over verschillende thema’s die ze zelf interessant vonden.
1. Wat vind je leuk in de buurt om te doen en wat mis je?
2. Hoe zit het met kunst en cultuur, wat moet je kunnen om een kunstenaar te zijn?
3. Wat is belangrijk voor jou om leuk te wonen in de buurt? Kun je een advies geven?

Voor het maken van de podcasts hebben we een podcastmaker gevraagd die samen met de kinderen hieraan heeft gewerkt.
Hier zijn de 2 podcasts te beluisteren:

ZID Podcast – Theater in de Wereld 5

ZID Podcast – Theater in de Wereld 6

Het project is ondersteunt door Gemeente Amsterdam, Stadsdeel West

 

Winkelwagen
Scroll naar boven