OPEN CALL AIR AMSTERDAM

Vizual Remix Comix Open call

We zijn verheugd deze open call te kunnen plaatsen, en zo een beeldend kunstenaar uit Nederland uit te nodigen om zich aan te melden voor het residentieprogramma binnen het Europese project “Remix Comix” van 1-15 mei in Amsterdam.

De uitnodiging is bedoeld voor beeldend kunstenaars, gevestigd in Nederland, ongeacht het land van herkomst en zonder leeftijdsbeperkingen. ZID zorgt voor accommodatie en een vergoeding voor de deelnemers aan de residency.

“Remix Comix” is een project dat wordt ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma, en vindt plaats in samenwerking met zes organisaties: MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prague, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, ZID Theater Amsterdam en Foundation Novi Triest.

Het project heeft tot doel het lokale culturele erfgoed van micro-omgevingen, specifieke historische momenten, belangrijke figuren, stedelijke legendes en helden uit de regio te onderzoeken en aan het publiek te presenteren in de vorm van strips. Met dit project willen we het lokale culturele erfgoed tonen vanuit het standpunt van sociaal gevoelige en kwetsbare groepen, wiens vertegenwoordigers worden betrokken bij het werken met de kunstenaars die meedoen aan het project. Het uiteindelijke doel van het AIR-programma is het realiseren van een kunstwerk in de vorm van strips in de openbare ruimte.

Er doen vijf deelnemers uit vier landen mee – Tsjechië, Nederland, Slovenië en Servië. Deze zullen gedurende twee weken samenwerken aan een gemeenschappelijk werk. De voertaal binnen het project is Engels.

Om je aan te melden voor het Remix Comix Residency Program stuurt u uw motivatiebrief en portfolio organisatie@zidtheater.nl

Meld je aan voor 25 maart.

Winkelwagen
Scroll naar boven