OPEN CALL AIR PRAGUE

Vizual Remix Comix Open call

Open Oproep!
Het ZID theater nodigt verhalenvertellers uit om zich aan te melden voor het derde residency-programma binnen het project “Remix Comix”. Dit vind plaats tussen 1 en 15 juli 2023 in Praag, Tsjechië.

Wie zoeken we?
De oproep staat open voor één artiest gevestigd in Nederland, zonder beperkingen op leeftijd of land van herkomst.
Gedurende de twee weeken ben je onderdeel van een samenwerking tussen kunstenaars uit vier landen – Tsjechië, Slovenië, Servië en Nederland. De werktaal tijdens dit project is Engels.

Over het project
“Remix Comix” is een project ondersteund door de Europese Commissie via het Creative Europe-programma en wordt gerealiseerd in samenwerking met zes organisaties – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prague, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam en Foundation Novi Sad – de culturele hoofdstad van Europa 2022 Novi Sad.
Het project heeft tot doel het lokale culturele erfgoed van micro-omgevingen, specifieke historische momenten, belangrijke figuren, stedelijke legendes en helden uit de regio te verkennen en aan het publiek te presenteren in de vorm van strips. De specificiteit van het project is dat het lokale culturele erfgoed zal worden bekeken vanuit het standpunt van sociaal gevoelige en kwetsbare groepen, wiens vertegenwoordigers zullen worden betrokken bij het werken met kunstenaars.

Over de LUCHT
Door het thema Aan de rand (van de samenleving) te verkennen, komen de bewoners in contact met mensen uit woonzorgcentra en reflecteren ze op de verschillende problemen waarmee jongvolwassenen worden geconfronteerd wanneer ze deze instellingen verlaten zonder een stabiel sociaal en financieel netwerk om op terug te vallen. Het resultaat wordt een muurschildering (een mix van strips, illustratie en verhalen vertellen) en een website.

Hoe meld je je aan?
Om je aan te melden voor het Remix Comix Residency Program stuur je voor 20 maart een motivatiebrief samen met je portfolio naar organisatie@zidtheater.nl.

Goed om te weten
De organisator zorgt voor accommodatie, reiskosten en vergoedingen voor de geselecteerde deelnemer aan de residentie.

Winkelwagen
Scroll naar boven