A-Z talentenspel wordt gelanceerd

Op 17 april 2018 wordt de toolkit A- Z Talentenspel officieel gelanceerd tijdens de netwerkbijeenkomst van het Team Vrijwillige Inzet van de ABC Alliantie.
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: De Tagerijn, Bilboastraat 18, Amsterdam

Voor wie
Het A-Z Talentenspel kan toegepast worden door mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, vrijwilligers die een volgende stap willen maken in hun werk en organisaties die vrijwilligers begeleiden.
Het A-Z Talentenspel is ontstaan in het Stadsdeel Amsterdam West als onderdeel van het programma Wij Zijn West en in opdracht van het stadsdeel. Het doel van dit programma is de inzet van vrijwilligers te vergroten, te verbeteren en te waarderen.

De toolkit
De toolkit bestaat uit een kaartenspel van 32 kaarten en spelinstructies, een poster waarop de spelregels uitgebreid worden uitgelegd en waarin achtergrond informatie wordt gegeven en een notitieblok, waarop elke deelnemer zijn bevindingen kan noteren. Het spel kan zowel één op één als in een groep gespeeld worden.

Karolina Spaic, directeur van ZID heeft vele sessies met betrokken bewoners geleid en de opgehaalde informatie in de toolkit verwerkt. Karolina:
“ Ik ben ontzettend trots dat ik met alle input van de deelnemers een inspirerende en efficiënte tool en methodiek heb kunnen ontwikkelen, dat vrijwilligerswerk en talenten van de mensen dichter bij elkaar brengt. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat iedereen die gemotiveerd is, een prachtige kans krijgt om eigen talenten voor de wereld om ons heen in te zetten.”

Getrainde vrijwilligers als spelleiders
De methode kan het beste ingezet worden door gemotiveerde vrijwilligers te trainen om vervolgens zelf met de toolkit in de buurt aan de slag te gaan bij vrijwilligersorganisaties en buurtcentra. Uit de Wij Zijn West groep, heeft Karolina vier vrijwilligers getraind: Senad, Marieke, Ortwin en Irene , die op dit moment inzetbaar zijn.
Er gaat binnenkort een aparte training i.s.m. ABC Alliantie voor gemotiveerde vrijwilligers van start.

Duurzaamheid
Het streven is dat de toolkit en methodiek overgenomen en duurzaam ingezet wordt door de welzijnsorganisatie ABC Alliantie Welzijn – West. Hun medewerkers en getrainde vrijwilligers zullen het Talentenspel in gaan zetten voor het programma Vrijwillige inzet.

ZID gelooft dat we door vrijwilligerswerk mensen ook dichter bij kunst en cultuur kunnen brengen. We ontwikkelen methodieken, trainingen en tools die toegepast kunnen worden voor verschillende groepen mensen. Als u hierover meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Susanne Hazen via academy@zidtheater.nl of bellen naar ZID op 020-4888449

Winkelwagen
Scroll naar boven