Archief overig

ZOMER EXPEDITIE 2020

Workshops in dans, theater, muziek, film en nog veel meer! Voor kinderen van 6 - 12 jaar uit Amsterdam West en Nieuw-West in Juli en Augustus. Zie onder aan de pagina hoe u uw kind kunt aanmelden. Gratis deelname!

ZID Theater tijdens Covid -19 crisis

Hoe werken we door aan onze projecten in deze tijd.

Boekpresentatie Intercultureel Pionieren

ZID vertegenwoordigt tussen 100 Amsterdammers die voor een diverse en inclusieve stad zorgen.

#Kunstinvelehanden

Onze directeur Karolina Spaic is één van de gasten van de Inspiratiemiddag #Kunstinvelehanden dat door het kenniscentrum Demos in Brussel wordt georganiseerd.

Verhalenproeverij – 3 x

Op Bevrijdingsdag 5 mei nodigen we je uit voor een bijzonder programma, drie vrijheidsmaaltijden verspreid over de dag en locaties in Amsterdam.

Emmanuel Lucas

Emmanuel Lucas, een van onze jonge talenten, heeft de publieksprijs van KasteelJuweel gewonnen met zijn gedicht ‘Amsterdam’. Trots op Emmanuel.

Cultuurgidsen winnen West Art stimuleringsprijs

Op zaterdag 10 september was er weer het West Art Festival. Naast lekker eten, een gezellige sfeer en vele optredens, werd ook de West Art Stimuleringsprijs, uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan het meest invloedrijke project van het afgelopen seizoen op het gebied van kunst, cultuur en de creatieve sector in Amsterdam Nieuw West.

We zijn ontzettend trots dat ons project CultuurGidsen deze prijs heeft gewonnen. Uiteraard gaan we er voor zorgen dat deze prijs de buurt ten goede zal komen.

Wij zijn West - West we can

Wij zijn West is een project dat het ZID Theater heeft uitgevoerd in opdracht van Stadsdeel West - Amsterdam. Onder begeleiding van Karolina Spaic van ZID Theater heeft een groep deelnemers een spel bedacht en ontworpen. Het is een product ontstaan uit brainstorm sessies, interviews en optredens in Amsterdam West.