Best of ExploreZ

Een bruisend programma met korte optredens en de voorstelling Onze Odyssee

In oktober 2020 vindt de 5e editie van het internationale ExploreZ festival plaats. ZID heeft tot nu toe drie edities in Amsterdam en Den Haag georganiseerd en één in Belgrado (Servië). Voor deze editie staan diverse internationale projecten op de planning zoals Choose & Dare met Studio 7 uit Duitsland, FATE met partners uit Italië, Spanje, Servië en Duitsland en een uitwisseling met Bawa Iwayan uit Bali, Indonesië. Het festival staat dit jaar in het teken van het volgende vraagstuk:

De stad is een thuishaven voor vele mensen, maar voelen we ons wel thuis in onze stad?

Op 16 oktober wordt de 5e editie van het internationale ExploreZ festival feestelijk gepresenteerd met een speciaal Best of ExploreZ programma. Tijdens het eerste deel van de avond zullen de spelers, muzikanten en dansers korte previews presenteren van voorstellingen die tijdens het festival op verschillende locaties in de stad te zien zijn.

Tijdens het tweede deel kan publiek de nieuwe voorstelling “Onze Odyssee”’ van ZID Theater zien, geregisseerd door Karolina Spaic. We nemen het publiek mee in een zoektocht naar een eigen thuis, geïnspireerd op de beroemde epos Odyssee van Homerus. In een wervelwind van poëtische en fysieke scènes nemen de acteurs het publiek mee in de persoonlijke zoektocht naar het ultieme thuis. Geïnspireerd op de beroemde epos Odyssee van Homerus, is deze voorstelling een persoonlijk document van de makers en van deze tijd. Hiervoor werd voorstelling gespeeld in Griekenland, Italië en tijdens We Make the City festival in Amsterdam.

Best of ExploreZ is een energiek theatraal programma waarin co-creaties van de producties een dialoog aan gaan met de actuele vraagstukken van onze tijd.

 

Concept en regie

Karolina Spaic (Odyssee), Daan Bosch
Met o.a. Sebo Bakker, Ista Bagus Putranto, Claribel Rodriguez, Jos Daamen, Lara Bakker, Naïma Baraka, Issam Zemmouri, Martin Boverhof (VJ)

 

Waar en wanneer

Vrijdag 16 oktober 20:00 uur
Podium Mozaiek, Amsterdam

 

Praktische informatie

https://www.podiummozaiek.nl/over-ons/praktische-informatie

 

Toegang

€15, €10 voor houders van een Stadspas, CJP of woonachtig in een postcode in stadsdeel West

 

Bestel kaarten

https://www.podiummozaiek.nl/programma/details/327311/zid-theater-the-best-of-explorez

 

Corona

In verband met Corona duurt de placering in de zaal langer dan gebruikelijk. We willen u dan ook verzoeken ruim op tijd aanwezig te zijn.
Kijk hier voor de corona maatregelen van Podium Mozaiek:
https://www.podiummozaiek.nl/voorwaarden/algemene-voorwaarden

 

Winkelwagen
Scroll naar boven