Bridging the World

 

Van 22 t/m 30 september organiseert ZID Theater met Brama (Goleniow, Polen) en OMMA Teatar (Heraklion, Griekenland) het Erasmus+ programma Bridging the World.

30 jongeren uit Nederland, Polen en Griekenland worden getraind in hun organisatietalenten en leren alles over vrijwilligerswerk en de competenties die hiervoor nodig zijn. In 10 dagen krijgen de deelnemers workshops, tours door de buurt en langs organisaties en gaan ze zelf aan de slag met een eindpresentatie. Ook zijn ze onderdeel van het ExploreZ festival en mogen ze naar alle voorstellingen en conferenties die georganiseerd worden.

Bridging the World focust zich op vrijwilligerswerk binnen non-profitorganisaties, met als grootste focus de kunst en cultuursector. De partnerorganisaties zien in hun omgeving dat er veel vraag is naar vrijwilligers, en dat jongeren op zoek zijn naar zingeving en manieren om hun eigen competenties te leren. Wij zijn er van overtuigd dat vrijwilligerswerk een eerste stap is naar de arbeidsmarkt, maar ook naar het vinden van jouw eigen competenties, het leren samenwerken en meedoen in de maatschappij. Met dit project willen wij laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is en aan de deelnemers laten zien wat je er allemaal van kan leren. De deelnemers zullen aan het eind van het traject nieuwe competenties hebben geleerd en in hun eigen omgeving de opgedane kennis kunnen verspreiden.

De uitwisseling wordt met een feestelijke presentatie afgesloten op zaterdag 29 september om 20:30 in ZID Theater.

Bridging the World is onderdeel van ExploreZ, een internationaal multidisciplinair festival, dat van 22 tot en met 30 september in Amsterdam plaatsvindt. Het ZID Theater organiseert een gevarieerd programma gepresenteerd door theatermakers, stadsbewoners en jonge makers.. Een internationaal programma met gasten uit Griekenland, Denemarken, Polen, België, Servië, Marokko, Senegal, Italië en Nederland.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven