Caravan Next 2016 – 2019

Caravan Next. Feed the Future.

Art Moving Cities

ZID Theater is trots dat het Europese project CARAVAN NEXT Feed the future: Art Moving Cities gehonoreerd is door de Europese Commissie met het programma Creative Europe voor de periode 2015-2018.

CARAVAN NEXT is een grootschalig Europees (EU) samenwerkingsproject waarin verspreid over vier jaar verschillende culturele evenementen in Europa worden georganiseerd die reflecteren op actuele maatschappelijke kwesties in Europa’s huidige en toekomstige samenleving.

13 partners uit de Europese theaterpraktijk en 30 relaties van zowel binnen als buiten de EU werken samen om hun methodieken op het gebied van “Social Community Theatre” aan te scherpen, te ontwikkelen en kennis en vaardigheden uit te wisselen en te delen. Alle partners zijn actief in eigen land op het gebied van kunst- en cultuurparticipatie met maatschappelijke impact. ZID Theater vertegenwoordigt Nederland in het project.

Elke partner is verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende evenementen. ZID zal in Amsterdam in 2016 twee evenementen organiseren: in maart en december. Door middel van multidisciplinaire kunstuitingen brengen we de ruim 180 nationaliteiten uit Amsterdam in contact met het gedachtegoed van en de passie voor kunst en cultuur in heel Europa en daarbuiten.

Wijken in Amsterdam worden een podium voor de honderden deelnemers en internationale gasten. Elkaar ontmoeten, van elkaar leren, ervaringen uitwisselen en een gezamenlijke agenda voor de toekomst van de kunstparticipatie opstellen is het doel van dit project. Jong en oud, verschillende culturele achtergronden, wijkbewoners, professionals, Nederlanders of buitenlanders: we maken deze reis samen. De twee manifesaties brengen deelnemers uit Nederlandse en Europese steden samen in een programma waarin voorstellingen worden gespeeld, workshops worden gevolgd, een gezamenlijke theatertour wordt uitgevoerd en open podia tot diep in de nacht een plaats bieden aan (inter)nationale talenten.

 

De 13 partners zijn:
Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret (DK) – Social Community Theatre Centre, Dipartimento di Studi Umanistici – Unito (IT) – Association des Agences de la Democratie Locale (FR) – Bürgerstiftung Rohrmeisterei Schwerte (DE) – Centro de Arte y Producciones Teatrales SL (ES) – Farm in the Cave (CZ) – Kulturno Izobrazevalno Drustvo Kibla (SI) – Omma Studio Private Non Profit Company (GR) – Società Consortile per Azioni OGR-CRT (IT) – Stichting ZID (NL) – Stowarzyszenie Edukacyjno – Spoleczno – Kulturalne Teatr Brama (PL) – Technical University of Crete (GR) – Truc Spherique (SK).

 

 

CARAVAN NEXT in Amsterdam:

 9 – 13 maart 2016

12-18 december 2016

Volg alle activiteiten van Caravan Next op Facebook

Print

Winkelwagen
Scroll naar boven