CultuurGidsen – Amsterdam Nieuw West

In september 2017 is een nieuwe training gestart in Amsterdam Nieuw Sloten.
12 Weken lang hebben de deelnemers workshops gevolgd en zijn ze druk bezig geweest een festival te organiseren.

Op zondag 17 december vindt het eindfestival plaats. Op die dag kun je kennismaken met de CultuurGidsen en met de activiteiten die ze willen gaan ondernemen in hun wijk. Iedereen is welkom!

Tijdens een twaalf weken durende training leren de deelnemers culturele activiteiten opzetten, hun creativiteit ontwikkelen en hun talenten in te zetten.
Na de training gaan de deelnemers aan de slag. Ze kunnen zich aansluiten bij bestaande instellingen waarbij ze culturele evenementen kunnen (mede) organiseren of ze gaan zelfstandig aan de slag. Ze gebruiken hun kennis en ervaring om activiteiten in hun omgeving op te zetten. De deelnemers kunnen zelf beslissen wat voor activiteiten dit zijn: rondleidingen, muziekuitvoeringen, kookworkshops, open podia of kleinschalige evenementen.

In de training ontwikkelden ze vaardigheden die in hun dagelijks leven, werk of scholing goed van pas komen.

De CultuurGidsen zijn na de training verbonden aan de ZID Academy die alle vrijwilligers die bij ZID betrokken zijn verbindt, een helpdeskfunctie heeft en zorgt voor de trainingen, workshops en inspiratiedagen.

De training is tot stand gekomen dankzij deelname aan het Groeiprogramma van het Oranjefonds en dankzij bijdragen van het Oranjefonds en stadsdeel Nieuw West.

Een CultuurGids is betrokken, innovatief en actief. Elke CultuurGids is lid van de ZID Academy  – een platform voor creatieve stadsmakers. ZID Academy biedt ondersteuning en organiseert workshops en masterclasses. ZID Academy vormt een online en offline community.

De nieuwe training start in samenwerking met onze trouwe partner Stichting Eigenwijks.

    Eigenwijks | ZID Theater

Mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Stadsdeel Nieuw-west.

Oranje Fonds | ZID Theater   

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven