CultuurGidsen Geuzenveld

CULTURADE NIEUW WEST- BELEEF HET SAMEN

Op zaterdag 18 juni van 14.30 tot 17.00 uur organiseerden de Cultuurgidsen Geuzenveld een klein festival in het Pluspunt, waarmee ze hun training afsloten. Op het festival konden buurtbewoners meedoen aan verschillende workshops en activiteiten en kennismaken met de nieuwe CultuurGidsen.

Festival Culturade Nieuw West Op het afsluitende festival Culturade Nieuw West kon je gratis kennismaken met de CultuurGidsen en met de activiteiten die ze willen gaan ondernemen in hun wijk. Reizen, ontmoeten en verbinden waren de thema’s van het festival. Steven vertelde hoe de Indische recepten op reizen over de hele wereld zijn meegegaan en onderdeel zijn geworden van andere culturen. Samen met Ortwin kookte hij verschillende maaltijden met Javaanse oorsprong. Samen willen ze graag een kookboek maken met de smaken van Nieuw West. Hatice nam bezoekers mee in haar huiskamer, vertelde voer haar duurzame leefstijl en liet iedereen proeven van haar zelfgemaakte koekjes en bloesemthee. Janna maakte de documentaire “De Oude Tempehbuurt” waarin bewoners van Geuzenveld hun huiskamer laten zien en vertelden over wonen in deze wijk.  In een koffieproeverij konden bezoekers luisteren naar het verhaal van de boon en zijn omzwervingen over de hele wereld. In een schilderworkshop konden buurtbewoners elkaar al schilderend beter leren kennen, en er konden handjes met bijzondere boodschappen worden geknutseld. Alle bezoekers werden ook meegevoerd  in de wereld van Mexicaanse dans en een Mexicaanse bruiloft met overheerlijke Mexicaanse hapjes. Het was een heerlijke dag vol cultuur, en buurtbewoners reageerden enthousiast op de enorm diverse activiteiten die de CultuurGidsen presenteerden.
Aan het einde van de dag ontvingen ze allemaal hun Certificaat.

Hier kun je een selectie foto’s van de middag bekijken

Zoek je een CultuurGids – kijk dan op www.zidacademy.nl/

Wat is een CultuurGids? Een CultuurGids is iemand die zijn of haar creativiteit inzet voor de buurt. Tijdens een tien weken durende training van het ZID Theater leerden de CultuurGidsen uit Geuzenveld om hun talenten in te zetten voor de wijk en projecten te organiseren voor de buurtbewoners. Tijdens de Culturade ontvangen de Cultuurgidsen hun certificaat waarmee officieel aan de slag kunnen als CultuurGids in hun wijk.

artikel Shirley 1

artikel shirley

JPG_A5flyer_CULTURADE_NW_VK

Cultuurgidsen wordt mede mogelijk gemaakt door het Skanfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds.

logo afbeelding

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven