Cultuurgidsen Nieuw Sloten

Na een aantal succesvolle trainingen CultuurGidsen is het ZID Theater op 9 oktober 2017 gestart met de training in Amsterdam Nieuw Sloten. Voor dit traject heeft ZID nauw samengewerkt met Stichting Eigenwijks en Huis van de Wijk België (Stichting Impuls) met als doel om nieuwe vrijwilligers aan te trekken die kleinschalige Kunst en Cultuur activiteiten op poten kunnen zetten.
De deelnemers kregen 10 workshops van Sebo Bakker, Daan Bosch en Susanne Hazen. Deelnemers leerden hoe een workshop te geven en hoe een evenement op te zetten.

Tijdens de training CultuurGidsen wordt er naar een eindfestival gewerkt. Deelnemers leren hoe een act te bedenken, hoe een draaiboek op te stellen, een tijdlijn e.d.
Op 17 december 2017 vond het eindfestival plaats – de Culturade – in Huis van de Wijk België. De activiteiten waren zeer uiteenlopend en inspirerend dus voor iedereen was er iets te doen. Zo kon je Turkse hapjes leren maken en proeven, Mandala’s tekenen en kerstukjes of kerstkaarten maken. Heerlijk creatief allemaal, maar ook voor degenen die van actie houden was er genoeg te doen. Men kon een workshop zelfverdediging volgen of dansen op het swingende ritme van de Salsa.
Een aantal Cultuurgidsen trad met eigen gemaakte gedichten of woordkunst. Daarnaast gingen buren met elkaar in gesprek. Wat kunnen wij elkaar bieden of waar is er hulp nodig? Iemand die de hond uitlaat, boodschappen doet of misschien gewoon gezellig samen wandelen of koffie drinken.

Na het afsluiten van de training zijn de deelnemers automatisch lid van de ZID Academy, een netwerk van actieve vrijwilligers, die bij ZID een training hebben gevolgd.

Uiteraard is het met de afsluiting niet afgelopen. Er zijn verschillende bijeenkomsten, trainingen, workshops en festivals georganiseerd waar de CultuurGidsen van Nieuw Sloten hun bijdrage hebben geleverd. Een aantal heeft de training tot spelleider VerhalenVanger gevolgd. Weer anderen traden op tijdens het Explorez festival van het ZID Theater in september 2018 of hebben geholpen met de organisatie hiervan.

Deze training Cultuurgidsen werd mede mogelijk gemaakt door: Oranje Fonds en Stadsdeel Nieuw West.

  Oranje Fonds | ZID Theater

Winkelwagen
Scroll naar boven