Cultuurgidsen Den Haag gaat bijna van start

Op zondag 8 november vindt de aftrap plaats van de samenwerking tussen het ZID Theater uit Amsterdam en het Laaktheater en De Vaillant. ZID presenteert dan de Theatertafels, een multiculturele high tea ceremonie waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Onder het genot van een kop thee worden verhalen verteld, herinneringen gedeeld en lekkernijen geproefd. Ter afsluiting volgt een korte les salsadansen en krijgen de gasten informatie over de inhoud van het CultuurGidsen-project.

In 2011 werd ZID bekroond met een Appeltje van Oranje. Sindsdien werkt ZID nauw samen met het Oranje Fonds. Uit deze samenwerking is het project CultuurGidsen ontstaan, een serie van tien trainingen waarbij vrijwilligers worden opgeleid om zelf activiteiten op te zetten in hun buurt. Doel van de trainingen is om de talenten en vaardigheden van vrijwilligers verder te ontwikkelen en hen meer zelfvertrouwen te geven. Daarnaast wil ZID culturele activiteiten in de buurt stimuleren.

De trainingen vinden plaats op donderdagavonden. Op donderdag 12 november is de eerste bijeenkomst om 19.00 uur in het Laaktheater. Deelname is gratis, iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen.

 Theatertafels
Maak kennis met ZID Theater en geniet van een bijzondere high tea waarin personages uit verschillende culturen je meenemen naar een andere wereld.
Laaktheater 8 november van 15.00- 16.00 uur.
Gratis entree

Kennismakingsavond CultuurGidsen
Kom langs en stel al je vragen over de training CultuurGidsen.
Laaktheater 12 november van 19.00-21.00 uur.

Ook zin om je in te zetten voor je buurt?
Neem contact op met ZID: info@zidtheater.nl of tel 020 488 84 49.

Adres: Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag

Cultuur Gids ZID Theater

CultuurGidsen wordt mede mogelijk gemaakt door Skan Fonds, Fonds Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds

logo afbeelding

 

Winkelwagen
Scroll naar boven