Dizz Kids Theater

Dizz Kids ZID Theater

Dizz Kids Theater is gespecialiseerd in voorstellingen, theaterprojecten en workshops voor en met kinderen. De projecten van Dizz Kids theater zijn grensverleggend, experimenteel en uitdagend. Ze worden gekenmerkt door beweging, beeld, muziek, emotie, actie en fantasie.

Dizz Kids richt zich bij alle activiteiten op een breed, divers en jong publiek. Dizz Kids werkt in theaters, wijkaccommodaties, op scholen en festivals in Nederland en in het buitenland. Dizz Kids vestigde zich in 2003 in Stadsdeel West, samen met het ZID Theater.

Het aanbod van Dizz Kids omvat drie verschillende types activiteiten:

  1. Workshops op scholen.
  2. Dizz Kids CLUB, een heel seizoen lang lessen in eigen zaal.
  3. Eindproductie met geselecteerde talenten.

Lezen = DOEN!

Eind 2014 zijn we gestart met het educatieve theaterproject Lezen = DOEN!. Kinderen maken in dit project kennis met de kracht van taal en verbeelding. Door spelenderwijs met boeken en lezen bezig te zijn, maken zij niet alleen veel plezier, maar wordt ook hun taalontwikkeling gestimuleerd. Op 6 april wordt het project afgesloten met de knallende, multidisciplinaire theatervoorstelling Superhelden. De show wordt in alle facetten door kinderen zelf verzorgd, vanaf het script maken en spelen tot filmpjes opzetten.

Dizz Kids / ZID Theater werkt in dit project samen met de volgende partners: OBA, Weekend Academie, OBS Corantijn en VoorUit Project.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Stadsdelen West en Nieuw West, VSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Rabobank Nieuw West, Ars Donandi en Rotary Amsterdam-West.


Superhelden

Boeken lezen saai? Niks daarvan, lezen is hip! Kom kijken naar de nieuwste voorstelling van Dizz Kids Theater en ontdek waarom! Dizz Kids Theater brengt kinderboeken tot leven in het project Lezen = DOEN!
Tien weken lang zijn de Dizz Kids aan de slag geweest met de grootste helden uit hun favoriete boeken. Met behulp van film en theater hebben zij een prachtige voorstelling gemaakt. Kom kijken naar deze spetterende show over helden met superkrachten, over koele kikkers en over redders in nood. Misschien komt jouw eigen held ook wel voorbij!


Lespakketten voor basisscholen

Ieder jaar verzorgt Dizz Kids op verschillende basisscholen in de omgeving theaterlessen. Wilt u met uw school ook gebruiken maken van het Dizz Kids aanbod? Neem contact met ons op via dizzkids@zidtheater.nl. Na aanmelding krijg je binnen een week een bevestiging via e-mail met meer informatie.

Dit schooljaar verzorgen we lessen op de volgende basisscholen:

Logo's scholen

Winkelwagen
Scroll naar boven