Afsluiting festival WATER | ZID Theater

Afsluiting festival WATER | ZID Theater
18 mei 2024 | 19:30
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

Dompel jezelf onder in de wereld van WATER: “emotioneel, krachtig, symbolisch, visueel en inspirerend”.

WATER is een veelzijdig, multidisciplinair evenement met een voorstelling, installatie en interactief gedeelte over klimaatverandering. Het belicht de kracht van water, van mythologie tot feiten en voorspellingen, en biedt een antwoord op de uitdagingen van klimaatverandering.
ZID creëerde WATER in samenwerking met het Europese project Green E.Th.I.Cs. (LINK invoegen: https://greenethics.eu/)

Over de voorstelling

Water is van cruciaal belang voor zowel het individuele leven als voor het welzijn van onze planeet. Watergebrek of -overschot, en de verdeling ervan, veroorzaken aanzienlijke fysieke en psychologische onzekerheden. De voorstelling combineert fysiek spel met associatieve beelden, die ons meenemen naar diverse waterwerelden. De tekst, in de vorm van storytelling en spoken word, belicht diverse perspectieven door middel van persoonlijke ervaringen met water.

In de voorstelling brengt een internationaal team van performers hun persoonlijke ervaringen en relatie met water ten tonele. In tal van culturen speelt water ook een symbolische rol, en dient het als leidraad in zoektochten naar diepgewortelde betekenissen.

Dit alles resulteert in een emotioneel krachtige, symbolische, visuele en inspirerende mozaïek-voorstelling die je uitdaagt om na te denken: “Hoe raakt dit thema mij? En wat kan ik eraan doen?”

Zoals antropoloog en milieuactivist Jane Goodall zegt: “Ieder individu kan iets doen voor onze planeet”. Het is belangrijk voor ons dat het publiek de voorstelling verlaat met een gevoel van toewijding en reflectie.

Met WATER gaan we samen, stap voor stap, op zoek naar wegen en oplossingen en proberen we het bewustzijn over klimaatverandering en de impact ervan op individuen, gemeenschappen, samenlevingen en de wereld als geheel te vergroten.

Praktisch

Duur : totaal 90 min / binnen voorstelling 70 min
Taal: fysiek theater Nederlands/Engels , met Arabisch , Spaans, Frans

Voor verdere praktische informatie kunt u contact opnemen via info@zidtheater.nl of sebo@zidtheater.nl

 

Credits: Credits: Concept & artistiek leiding: Karolina Spaić | Regie: deel 1 Daan Bosch ; deel 2 Karolina Spaić, deel 3 Igor Alvarez Cugat | Co – creatie, teksten en performance: Sebo Bakker, Naima Baraka, Nivin Baranbo, Daan Bosch, Jos Daamen, Dora Draghi, Issam Zemmouri | Kostuums: MAB – Maya Atelier Belgrade – Marija Todosijevic | Dramaturgie: Emile Schra| Muziek: Lewis Harisson Lichtontwerp: Saskia Maurik Zach | Fotografie: Maria Morales | Productie & PR: ZID Theater | Met dank aan: Já International Theatre, LissabonWinkelwagen
Scroll naar boven