Buurtcommunities Special: Je Meent Het!

Buurtcommunities Special: Je Meent Het!
20 juni 2019 | 20:00 - 22:00
ZID Theater

Commons of, in het Nederlands, de Meent. Abstracte begrippen die steeds vaker vallen in de discussie over maatschappelijke initiatieven. Commons gaat over samenbeheer van hulpbronnen, zoals kennis – denk aan Wikipedia – land – denk aan een stadsmoestuin – of energie – denk aan een energiecoöperatie. Tijdens deze Buurtcommunities special verkennen we één van de kernwaardes van de Commons: het samen organiserend vermogen van initiatieven.
Voor iedereen die nieuwsgierig is om iets dergelijks op te starten, geïnspireerd te worden en mee te denken over de plaats van de Commons in onze samenleving.
Commons/de meent wordt gezien als een alternatief voor het neoliberalisme en aanjager van radicale democratie.
Tragedie of Utopie van de Meent: hoe ziet dat eruit en wat komt er bij kijken? Verschillende initiatiefnemers delen hun ervaringen. Samen spelen wij het Commons Spel, laten ons inspireren door bijzondere initiatieven en gebruiken deze input voor een gezamenlijke zoektocht naar de (h)echte Meent.

Over Buurtcommunities
De Indische Buurt Communities, KrachtinNL, Movisie, ZID Theater, Buurtwijs en Pakhuis de Zwijger maken samen een programmareeks over communities als hedendaagse vorm van burgerschap. Tijdens WeMakeThe.City vindt deze special plaatst, officieel de 28e aflevering van Buurtcommunities.

Aanmelden kan via; WE MAKE THE CITY
Winkelwagen
Scroll naar boven