caMARá | antagon Theater AKTion/ Lucas Tanajura & Benedikt Müller

caMARá | antagon Theater AKTion/ Lucas Tanajura & Benedikt Müller
16 mei 2024 | 20:00 - 21:00
ZID Theater
Roos van Dekamaweg1 Amsterdam

Een adembenemende fysieke voorstelling waarin twee virtuoze spelers op stelten een geheel eigen wereld creëren.

Twee mannen gebruiken theater, dans, acrobatiek, instrumentale muziek en zang voor het maken van een intieme reis die begon met de vraag: “Wat gebeurt er als al onze zekerheden verloren gaan en we ons in het onbekende storten?”
En: “Waar brengt onze reis ons heen als we het vasteland verlaten en ons aan de krachten van de natuur toevertrouwen?”
Met een levendige dialoog en culturele clash streven de twee naar een gedeelde ruimte waarin spel, intimiteit en conflict elkaar afwisselen.

Zie hier de trailer.

Meer over de voorstelling

De zee is de oorsprong en de bron van al het leven. Een woestijn van water die staat voor volledige vrijheid en tegelijkertijd voor immense verlatenheid. Hier is het niet de klok die de tijd aangeeft, maar regeert de maan. Wie zijn die twee mannen die hier over de golven dwalen en met de sterren dansen?
Benedikt Müller en Lucas Tanajura van antagon Theater AKTion gebruiken theater, dans, acrobatiek, instrumentale muziek en zang voor het maken van een intieme reis die begon met de vraag: “Wat gebeurt er als al onze zekerheden verloren gaan en we ons in het onbekende storten? Waar brengt onze reis ons heen als we het vasteland verlaten en ons aan de krachten van de natuur overgeven?”
Zo’n sprong in het diepe is een risico, en in deze tumultueuze tijden tegelijkertijd een kans die een beroep doet op onze kwetsbaarheid en persoonlijke grenzen.
Gevangen op zee vervagen alle grenzen tussen jou en mij, tussen onze culturen en afkomst. Een nieuw begin met een open uitkomst. Stormen, omhelzingen, zwemmen, zweven, vliegen, vallen en twee mannen die zich samen boven water willen houden.
Geïnspireerd op Duitse, Braziliaanse en Latijns-Amerikaanse volksliederen zien en begrijpen twee mannen hun relatie tot de aard der dingen en tonen zij verbondenheid en voortdurende strijd om elkaar.

Meet the Artist & nagesprek

Na de voorstelling is er een Meet the Artist en een nagesprek, waarbij de makers vertellen over hun werk en over het bijzondere, internationale theatercollectief Antagon uit Frankfurt dat met haar voorstellingen de hele wereld over gaat.

Achtergrond

Over de makers
Lucas Tanajura maakt sinds 2014 deel uit van het antagon collectief. Hij komt van oorsprong uit Brazilië waar hij sport studeerde aan de Universiteit van Bahia. Hij is performer, clown, acrobaat, regisseur, technicus, yoga leraar, muzikant, zanger en videomaker. Hij werkte acht jaar lang in Amsterdam met theater- en acrobatiek groepen, waarmee hij op tournee ging door Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Benedikt Müller is performer, muzikant en decorontwerper. Hij werkt, leert en woont sinds 2019 in het antagon collectief. Vanaf meet af aan zoekt hij intuïtief naar manieren om met theater om te gaan. In zijn zoektocht naar zijn artistieke expressie laat hij zich inspireren door de natuur, zijn politieke visie op het leven in een collectieve en wederzijdse afhankelijkheid. caMARá is zijn eerste zelfstandige productie, na een leerschool bij o.a. Odin Teatret.
Ruben Wielsch sloot zich in 2013 aan bij Antagon. Voor die tijd werkte hij als zelfstandig muzikant en lichtontwerper. Met zijn uitgebreide ervaring op verschillende gebieden van de filmindustrie – waaronder lichttechniek, regie en decorontwerp – voegde hij waardevolle expertise toe aan het team. Recentelijk heeft hij zijn focus verlegd naar compositie- en productie management, waarbij hij zich richt op opnemen, muzikale concept creatie en coaching van nieuw talent.

Over antagon theaterAKTion

Antagon theaterAKTion is een van de oudste en grootste openlucht theatergezelschappen in Duitsland. Het is een internationale gemeenschap van kunstenaars die samenwonen en theater maken in Frankfurt am Main. Hun streven is cultuur vrij en inclusief te maken. Het gezelschap toert internationaal met fysieke theaterstukken voorzien van originele muziek. Tijdens ExploreZ 2023 was hun succesvolle voorstelling Corpus Mundi van Bárbara Luci Carvalho te zien, die 4 sterren van de Volkskrant kreeg.

Credits: Concept, regie en performers: Lucas Tanajura & Benedikt Müller Muziek: Ruben Wielsch, Benedikt Müller, Lucas Tanajura Foto: Barbara WalzerWinkelwagen
Scroll naar boven