Christian Guerematchi – NAM – Non Aligned Movement Locatie: ZID Theater, Publieksevent

Christian Guerematchi – NAM – Non Aligned Movement Locatie: ZID Theater, Publieksevent
24 oktober 2020 | 20:00 - 21:00
ZID Theater

Danssolo door Christian Guerematchi
De danssolo NAM – Non Aligned Movement is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam. Choreograaf Christian Guerematchi en muzikante Shishani hebben beide wortels in zowel Europa als Afrika. Ze laten zich voeden door hun eigen achtergrond en de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora en gaan ze in NAM Non Aligned Movement op een epische afrofuturistische reis naar de Balkan.
NAM – Non Aligned Movement is het eerste gedeelte van het bredere bewegings- en stemonderzoek Epistemologies of The Body, waarin de klemtoon ligt op verhalen over het zwarte lichaam. De titel NAM Non Aligned Movement is geïnspireerd op de beweging van ‘niet gebonden landen’ uit de jaren ‘60 die een rol hebben gespeeld in de dekolonisatie van de wereld en de onafhankelijkheidsstrijden van zogenaamde derdewereldlanden.
Christian Guerematchi is geboren in Maribor, Slovenië, voormalige Joegoslavië. Als danser werkte hij o.a. bij het Ballet Kiel in Duitsland en bij Compagnie Thor in Brussel en sinds 2008 is hij gelieerd aan ICK Amsterdam. Door zijn interesse voor de stem werkt hij in Amsterdam o.a. voor Nicole Beutler Projects. White Noise in samenwerking met de spoken word artiest Otion in 2019, was zijn eerste grotere en eigen geproduceerde voorstelling.
De voorstelling ging in première op 11 september in Theater de Meervaart.
Mogelijk gemaakt door: ICK Amsterdam & AFK
Credits:
Concept/choreografie/productie: Christian Guerematchi
Muziek/geluid: Shishani
Tekst/Dramaturgie: Gita Hacham
Kostuums/Design: Jonathan Ho
CreativeDirector: PINKB!NK
Fotografie: Alwin Poiana
Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nam-non-aligned-movement-119236785435.
Winkelwagen
Scroll naar boven