ExploreZ Festival: CARGO H – A Journey of Human Kind

ExploreZ Festival: CARGO H – A Journey of Human Kind
17 mei 2023 | 20:00 - 21:00

Twaalf makers, nieuwkomers uit negen landen, over het verlaten van thuis en het leven onderweg. 
CARGO H is een beeldende voorstelling over vertrekken, onderweg zijn en over de persoonlijke reis die we allemaal maken. Pijn, verlangens, weerzien, dilemma’s en het aankomen op een nieuwe bestemming komen als flitsen voorbij. Twaalf makers met roots in negen landen vertellen over het loslaten van het bekende en op weg zijn.
Over de voorstelling
Hoe kijk jij naar de reis van de ander? In CARGO H bevragen de makers de persoonlijke redenen van hun vertrek. Zijn dat identiteit, oorlog, fantasieën, dromen of alles tegelijkertijd?
De geschiedenis van de Titanic vormde de inspiratie voor CARGO H. Niet de beroemde film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet: het échte verhaal over het schip met 2200 mensen aan boord. Al deze mensen vertrokken naar het onbekende. Het verhaal van de Titanic zien we als een romantisch en avontuurlijk. Maarhoe verhoudt zich dat tot de manier waarop we kijken naar mensen nu, diein onze tijd per boot, vliegtuig, auto of zelfs lopend hun land verlaten?
Met bruisende energie, emotioneel en fysiek spel zoeken de makers en performers naar de enige juiste keuze om vanuit hun drijfveren hun eigen leven vorm te geven.
Over de makers
CARGO H is gemaakt door het artistieke team van ZID Theater in co-creatie met de performers en makers. Regie was in handen van Daan Bosch, een theatermaker die inmiddels al negen jaar is verbonden aan ZID Theater. Sebo Bakker, artistiek coördinator van ZID, trainde en coachte de performers en Karolina Spaic, directeur van ZID,vervulde voornamelijk een adviserende rol.
Het was een uitdaging om met CARGO H een artistiek proces aan te gaan met jonge makers en performers uit Syrië, Turkije, China, Hongkong, Iran, Rusland, Argentinië, Spanje, België Koerdistan en Nederland. Vanuit verschillende talen, culturen en theater achtergronden is een interculturele maaksfeer gecreëerd, waarin iedereen binnen het co-creatieve proces een bijdrage kon leveren.
Achtergrondinformatie
ZID Theater werkt met aanstormend talent, oftewel makers met een vluchtverleden of migratieachtergrond. De voorstelling CARGO H is de opvolger van de succesvolle voorstelling NO FEAR die in 2022 is gemaakt, in het kader van het Europese samenwerkingsproject FATE (Future Academy on Tour in Europe).
CARGO H is gefinancierd door het AFK met als doel de culturele sector diverser en inclusiever te maken en tegelijkertijd kansen te bieden aan nieuwkomers.
Na de voorstelling kan het publiek de makers ontmoeten en met ze in gesprek gaan, waardoor er interessante ontmoetingen en verdiepende gesprekken plaatsvinden en publiek en makers dichter bij elkaar komen.
Tickets: https://plein-theater.stager.nl/web/tickets/111291378.
Winkelwagen
Scroll naar boven