Explorez Festival | FATE | ZID Theater | locatie: ArtEZ, Zwolle

Explorez Festival | FATE | ZID Theater | locatie: ArtEZ, Zwolle
12 mei 2022 | 12:00 - 18:00

Op 12 mei tijdens het International ExploreZ Festival gaat hetFATE-project op tournee naar ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Zowel de performers van NO FEAR, de Nederlandse productie gemaakt binnen het FATE-project, als Crossing Dreams, de performance gemaakt door Atalaya TNT (Sevilla, Spanje), reizen naar het Oosten voor een dag vol workshops, uitwisseling en theater.
Als onderdeel van het programma worden de twee voorstellingen aan de leerlingen van de school getoond, binnen de context van workshops en discussie. De rest van de dag staat in het teken van artistieke uitwisseling en internationale ontmoeting. Dit is onderdeel van de tien dagen durende uitwisseling tussen de Nederlandse en Spaanse deelnemers aan het FATE-project, tijdens het International ExploreZ Festival.
De voorstelling ‘Crossing Dreams’ is gemaakt door de bekende choreografe Juana Casado en elf jonge performers met een vluchtelingenverleden, bij TNT/Atalaya Teatro in Sevilla. De energieke voorstelling is een combinatie van dans, capoeira en circus, waarbinnen ervaringen en dromen worden gedeeld. NO FEAR is een nieuwe visuele en intense voorstelling over het najagen van je dromen. Elf jonge performers, met roots in zes verschillende landen, bouwen aan hun toekomst in een nieuw land. Het is de eindvoorstelling van het internationale trainingsprogramma FATE, geproduceerd door ZID Theater (Amsterdam). De voorstellingen worden op 15 mei gezamenlijkvoor het publiek gepeeld in de OBA Oosterdok.
FATE – Future Academy on Tour – is een internationaal project, gefinancierd door Creative Europe/EU. Het biedt kansen aan creatieve nieuwkomers – vluchtelingen en migranten – binnen de culturele sector van Europa en andere delen van de wereld. Statushouders met professionele ervaring en ambitie in de podiumkunsten worden gedurende twee jaar begeleid, resulterend in een theaterproductie. Dit uitdagende traject, gericht op het bieden van kansen aan een nieuwe generatie Europese burgers, wordt uitgevoerd in samenwerking met Atalya/TNT (Spanje), Social Community Theatre (Italië), DAH Teatar (Servië) en Studio7 (Duitsland).
Kijk voor meer informatie op de website van FATE
Winkelwagen
Scroll naar boven