Roots & Wings – 6 x 10 tijdens het Nationaal Theaterweekend 2024!

Roots & Wings – 6 x 10 tijdens het Nationaal Theaterweekend 2024!

28 januari 2024 | 17:00 - 19:00
ZID Theater

Roots & Wings is een makers experiment tussen ZID Theater (NL) en Madam Fortuna (BE), waarbij zes theater en dansmakers de kans krijgen om een voorstelling van 10 minuten te presenteren. Drie makers uit Nederland en drie uit België delen in een korte performance de hun eigen interpretatie van het thema Roots & Wings. Toeschouwers worden meegenomen in de persoonlijke ervaringen van de makers in zes korte voorstellingen die achter elkaar gepresenteerd worden.

De makers keren terug naar Amsterdam in mei voor het vervolg van deze voorstelling tijdens het internationale ExploreZ festival!

Programma
16:30 Singer-songwriter
17:00 Voorstelling
18:15 Nagesprek

Over de spelers
Madam Fortuna (Antwerpen)
Gilles Van Hecke
Gilles Van Hecke is een theatermaker en acteur. Gilles zoekt naar stemmen en verhalen die normaal geen podium krijgen. Als acteur speelde hij oa. Bij Theater Antigone, Theater O’Kontreir, Ontroerend Goed en NTGent. Hij speelde ook een grote rol in de televisieserie Dertigers.

Saloua Hassani
Saloua Hassani is een actrice die speelde in de theatervoorstellingen Jihad van Liefde en Venus in Libra. Ze is op latere leeftijd begonnen aan een theateropleiding. Zij ziet dit project als eenkans om verder te groeien als persoon en speler.

Romeo Lothy
Romeo Lothy is acteur en free style danser (oa Hip Hop gemixt met theater). Romeo speelde in de projecten ImpulZ (theater De Spiegel), Wij denken de wereld (Muziektheater Johnny Mus) en Street and Urban Events (Rhytm Naturals), No Man’s Land (KunstZ)

ZID Theater (Amsterdam)
Issam Zemmouri – Zid Theater

‘In mijn dans neem ik altijd de vleugels mee, als metafoor voor het verlangen en het vinden van een plek om totaal te zijn. Ik duw mijn wortels de toekomst in’.

Issam Zemmouri is choreograaf en danser, met wiens voorstellingen hij gevoelige onderwerpen aansnijdt. Sinds vier jaar is hij gevestigd in Nederland en een vaste speler bij ZID. Zijn hedendaagse dansstijl wordt gekenmerkt door een eigen fysieke expressie en sterke, beeldende elementen.

Zaher Hamzat – Zid Theater
‘Als ik me omdraai, vraag ik de wereld om me heen het leven te accepteren zoals het is. Fusion is mijn adem, om de geschiedenis te openen en nieuwe wegen te vinden. Ik dans naar mijn toekomst’.

Zaher Hamzat is een Palestijns-Syrische choreograaf, danser en kunstenaar, die klassiek ballet studeerde. Hij trad op in verschillende dansvoorstellingen (moderne dans, volksdans en Soefi-dans) in Syrië, vele Arabische en andere landen.

Nivin Baranbo – Zid Theater

‘Wortels verankeren ons, vleugels bevrijden ons.
Vind in de dans van het leven balans tussen gegronde kracht en grenzeloze mogelijkheden’.

Nivin Baranbo (NL/Syrië) is theatermaker en journalist. Tot 2016 was ze als producer, journalist en presentator verantwoordelijk voor het nationale Arabesque-radiostation van Damascus (Syrië). Na haar aankomst in Nederland, nam ze deel aan het tweejarige talentontwikkelingstraject FATE bij ZID Theater waarna zij verschillende voorstellingen speelde.

Context/randprogramma: Optredens van jonge singer- songwriters en nabespreking met de makers!

Ticketverkoop start in januari 2024.
Winkelwagen
Scroll naar boven