ExploLab

ExploLab – een internationaal workshopprogramma – theater, dans, kunst & samenleving.

Tijdens het ExploreZ Festival Servië, 25 september – 1 oktober 2017. Een Internationaal Multidisciplinair Festival over theater, kunst & maatschappelijke impact

Data: 22 september tot en met 1 oktober
Plaats: Belgrado, Servië
Door: ZID Theater (Amsterdam) en POD Teatar (Belgrado)
Voor wie: theatermakers, dansers en choreografen, performance kunstenaars, muzikanten, videomakers, ondernemers, onderzoekers, studenten en ervaren deelnemers

Het resultaat van het intensieve workshopprogramma wordt gepresenteerd op verschillende gelegenheden gedurende het festival.

Programma

Deelnemers onderzoeken onder leiding van ervaren workshopleiders de relatie tussen kunst en samenleving met het accent op theater en dans. Kom naar de workshops, meetings en presentaties voorafgaand aan en tijdens het internationale ExploreZ Serbia festival (25 September – 1 Oktober).

Het workshopprogramma:
– dagelijkse trainingen in performancetechnieken, choreografieprincipes en improvisatietechnieken
– artistieke interventies op locaties
– methoden om met storytelling te werken
– het opzetten van projecten: organisatie, creatie en presentatie

Wordt een explorer – creatief, betrokken en innovatief.
Ontdek kunst en samenleving in de bruisende stad Belgrado, de hoofdstad van Serviel!

Over de workshopleiders

Karolina Spaic, artistiek leider van ZID Theater, en Tatjana Pajovic, artistiek leider van POD Teatar, leiden de workshops samen met collega’s van beide groepen.

Karolina Spaic, artistiek leider van ZID Theater, en Tatjana Pajovic, artistiek leider van POD Teatar, leiden de workshops samen met collega’s van beide gezelschappen.

Karolina Spaic, theaterregisseur, heeft in de afgelopen 25 jaar vanuit haar werk bij ZID Theater, een eigen werkmethode en signatuur ontwikkeld die met verschillende prijzen zijn bekroond. Klik hier voor meer informatie.

Tatjana Pajovic, theaterregisseur en choreograaf, heeft een rijke ervaring van 30 jaar als podiumkunstenaar, choreograaf en maker. In haar werk bij POD Teatar combineert ze haar ervaring in regisseren en theatermaken tot een eigen stijl. Klik hier voor meer informatie.

Kosten

De kosten voor het 10 daagse programma dat is samengesteld uit workshops en presentaties zijn € 200,00.
Voor deze prijs heb je ook toegang tot alle programma’s van het internationale ExploreZ festival.

Voor mensen uit Servië is deelname gratis, maar we hebben wel een motivatie op papier nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je ons e-mailen op academy@zidtheater.nl of bellen +31.204888449.

Aanmelden

Met onderstaand formulier kun je je inschrijven voor het ExploLab van 22 september tot 1 oktober in Belgadro, Servië. De deadline voor aanmelden is 15 september. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.
Na inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en een factuur voor de deelnamekosten. Je inschrijving is pas definitief nadat we je CV en je betaling hebben ontvangen. Om je beter te leren kennen plannen we ook een Skype afspraak in.

Extra info

ExploLab is het internationale workshop programma van ExploreZ festival. Het ExploreZ Serbia festival vindt plaats van 25 september tot en met 1 oktober, tijdens BITEF Belgrade International Theatre Festival (ExploreZ is partner van het BITEF Polyphony programma). In dezelfde periode kun jij dus veel internationale voorstellingen bezoeken en mensen ontmoeten. De voorstellingen die binnen het BITEF vallen zijn niet inbegrepen bij de prijs. Eten, verblijfplaats en reiskosten zijn voor eigen rekening, dit moeten de deelnemers zelf organiseren en betalen.

    Op welke manier ben je actief op het gebied van theater, dans, muziek of kunst en cultuur?

    Ik schrijf me in voor het ExploLab in Belgrado

     

    Winkelwagen
    Scroll naar boven