FATE – informatie voor deelnemers

 

FATE staat voor Future Academy on Tour in Europe en is een internationaal project toegekend door EU / Creative Europe.

 

Periode

Het project duurt van oktober 2020 tot december 2022. De eerste trainingsdag is op zondag 21 februari 2021. Locatie: ZID Theater in Amsterdam.

 

Voor wie

Creatieve nieuwkomers, migranten en statushouders met ambities in de culturele sector en kunstvak onderwijs.

 

Doel

Met FATE willen we er voor zorgen dat creatieve jongeren met een vluchtelingen of migranten achtergrond en ambitie om een carrière op te bouwen in de kunstensector, gelijkwaardig deel kunnen nemen aan de professionele kunst en cultuur sector. Dat kan zijn als performer op het podium of achter de schermen en binnen culturele organisaties.
Het gaat om verschillende creatieve beroepen in de sectoren theater, dans, muziek, film, literatuur, beeldende kunst en ondersteunende vakgebieden zoals productie, marketing en techniek.

 

Wie kan deelnemen

Ben jij recentelijk in Nederland komen wonen? Of woon je hier al wat langer maar ben je er nooit aan toegekomen om je artistieke plannen te verwezenlijken? Dan is de FATE een goede kans voor jou om door te stromen.
• Je bent tussen de 18 en 35 jaar
• Je hebt ambitie om werkzaam te zijn in de kunstensector als uitvoerend artiest of ‘achter de schermen’ als fotograaf, filmer, technicus, manager, marketeer
• Je bent 12 uur per week beschikbaar (op zondagen van 10.00 – 15.00 uur en donderdagen van 15.00 – 18.00 uur) tot en met juni 2021.
• Je committeert jezelf voor 2 jaar bij dit project (start februari 2021 – einde november 2022).

 

Wat houdt het project voor de deelnemer in

Februari – Juni 2021 Training en individuele coaching van +- 12 uur per week waarin:
• Je kennis maakt met de kunstensector en kunstvak (voor)opleidingen van Nederland
• Vaardigheden leert om jouw ambities beter neer te zetten
• Een portfolio opbouwt
• Een netwerk opbouwt in Nederland en Europa.

September 2021 – Februari 2022: Praktijk stage – het samen maken van een multidisciplinaire productie, waarin je in je vakgebied betrokken bent als performer, docent, regisseur, marketeer, manager, technicus etc. De productie wordt in Nederland en Spanje gespeeld.

 

Lidmaatschap van internationale Digitale platform

Gedurende dit internationale project maak je kennis met andere culturele organisaties en makers uit Spanje, Duitsland, Italië en Servië.

 

Kosten

Deelname is gratis.
Aan het eind van het traject heb je een portfolio ontwikkeld en ontvang je een certificaat. Het streven is dat je na het doorlopen van het traject verder aan de slag gaat bij een culturele organisatie of in het kunstvakonderwijs.

 

Wanneer en Waar?

De training zal plaatsvinden op zondagen van 10.00 – 15.00 uur en donderdagen van 15.00 – 18.00 uur. De eerste trainingsdag is op zondag 21 februari 2021. Locatie: ZID Theater in Amsterdam. Mochten de maatregelen rondom corona dat niet toestaan, dan zullen we de training digitaal opstarten.

 

Internationale partners

In dit project werkt  ZID Theater (Nederland) samen met de internationale partners Atalaya Teatro (Spanje), Universiteit van Torino (Italië), Studio 7 (Duitsland ) en DAH Theater (Servië). Het project zal zowel in de vier partnerlanden lokaal als op Europees niveau opereren.

 

Interesse en aanmelden?

Je kunt je aanmelden door een email te sturen met een korte Introductie over jezelf. Daarna nemen we contact met je op voor een intake- en selectiegesprek.

Meer informatie

We kunnen ons voorstellen dat je interesse hebt, maar dat je meer wilt weten over het project. Het beste is om een email te sturen met een verzoek om contact met je op te nemen. Hierna nemen we contact met je op.

ZID Theater: info@zidtheater.nl
De Roos van Dekamaweg 1
1061 HR Amsterdam
020-4888449
www.zidtheater.nl

 

Winkelwagen
Scroll naar boven