Gezocht: Stagiair(e) dramadocent en theatermaker

ZID Community Art & Performance Center

ZID is een culturele organisatie die kunst, cultuur en samenleving verbindt door creatief talent in te zetten als motor voor positieve verandering in de wijk en in de buurt. ZID Theater is gevestigd in de Kolenkitbuurt van Amsterdam West. De initiatiefnemers, verenigd in een stichting, positioneren zichzelf als ZID-Community Art & Performance center. De programmering bestaat uit eigen producties, waarbij plaatselijke bewoners een essentieel onderdeel vormen van de projecten. Hoewel wijkbewoners een wezenlijk onderdeel zijn van de producties is ZID niet uitsluitend buurtgericht. Zo worden ook stedelijke, landelijke en zelfs internationale projecten gerealiseerd waarbij Amsterdam als creatieve thuisplek functioneert. Meer informatie is te vinden op www.zidtheater.nl

Functie-inhoud
Voor onze producties gebruiken wij een multidisciplinair aanpak waarin theater, storytelling, dans en muziek een rol in spelen. Eigen inbreng en talentontwikkeling van deelnemers word gestimuleerd. In deze functie ga je aan de slag met het maken van scènes, je organiseert mede – artistiek inhoudelijk -de maandelijkse culturele podia,  geeft theaterworkshops aan groepen volwassenen, kinderen, jongeren, buurtacteurs van ZID en een aantal professionals die voornamelijk een aanpak van community art hebben. Je bereidt zelfstandig lessen voor i.s.m. het artistieke team van ZID.  Je hebt de mogelijkheid om zelf lessen vorm te geven, die in dienst staan van de productie waaraan gewerkt wordt. In de hele productie periode assisteer je het artistieke team van ZID.
Kortom een dynamische stage waarin je veel ervaring op diverse terreinen zult opdoen.

Functie-eisen

  • HBO niveau, 3e of 4e jaar
  • Affiniteit met community art en multidisciplinair theater.
  • Stevig in de schoenen staan.
  • Affiniteit en enige ervaring met werken met verschillende leeftijden en culturen
  • Flexibel kunnen werken, leergierig.
  • Goed kunnen communiceren.
  • Een teamplayer.
  • Starten begin september 2017 of januari 2018 . Minimaal  15 weken, maar het liefst langer.

Geboden

Een  leerrijke omgeving. Creatief, dynamische en uitdagende sfeer. Stage-/vrijwilligersvergoeding. Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam. ZID werkt al meer dan 10 jaar met stagiaires en heeft zich ontwikkeld als een interessante stageplek voor verschillende opleidingen.  Onze stagiaires zijn  nu succesvolle jonge professionals .

Contact- en vacature informatie
Reacties, een korte motivatiebrief en een korte CV per email  naar: zakelijk@zidtheater.nl. Voor verdere informatie zie:  www.zidtheater.nl  Vragen liefst ook per email stellen.

ZID Theater, De Roos van Dekamaweg 1 – 1061 HR Amsterdam, tel. 020 488 84 49

Winkelwagen
Scroll naar boven