Go Digital – Erasmus+ project 2019 – 2021

[cycloneslider id=”go-digital”]

 

ZID neemt deel aan het internationale project : Go Digital – digitale tools om te helpen met stressmanagement en het voorkomen van burn-outs

ZID Theater is trotse partner in het Europese Erasmus+ project: Go Digital, samen met Stichting Amsterdam European Mobility (Nederland), Stepp Strategie Servizi Sviluppo (Italië), Academia Postal 3 (Spanje) en Asociación Cultural Integra (Spanje).

Go Digital is een Erasmus+ programma van de Europese Unie voor strategische samenwerkingen en vindt plaats van september 2019 tot …?

 

Doel van het project

Omdat het wereldwijde gebruik van ICT middelen exponentieel toeneemt, zijn steeds meer docenten afhankelijk van digitale applicaties om een breed scala aan taken uit te voeren. Met dit in gedachten is het Go Digital-project erop gericht om een web applicatie voor digitale training te ontwikkelen. De training is bedoeld om burn-outs te voorkomen en stresssymptomen te beperken en is gericht op jongeren en jeugdwerkers.

 

Go Digital app

Het is de bedoeling om een app te ontwikkelen die je helpt om stress te beperken; vergelijkbaar met een app die je zou gebruiken om je lichaam te trainen. De app laat je dagelijkse routines en trainingen zien die je stressniveaus kunnen verbeteren, doelen laat bereiken en anderen in de toekomst te kunnen trainen.

 

Go Digital’s doelen

1. Identificeren van factoren die verband houden met stressmanagement en burn-outpreventie
2. Het ontwikkelen van een curriculum dat zich richt op stressmanagement op basis van de bevindingen
3. Ontwerpen van een digitale training om stressmanagement en burn-outpreventie voor jongeren te verbeteren
4. Creëren van een digitaal hulpmiddel die jeugdwerkers en jongeren ondersteunt bij de verbetering van stressmanagement

 

Het project

De eerste fase van het project is onderzoek. Tijdens dit proces zullen we proberen een Europees competentiekader voor stressmanagement te creëren. Uitgangspunt is het Stress Management Competency Framework met 4 kerncompetenties en 12 subcompetenties, ontwikkeld door de Occupational Psychologists van Goldsmiths University of London en Affinity Health at Work. ZID en de partners zullen dit materiaal als uitgangspunt nemen en ze zullen een workshop met relevante betrokkene doen om het materiaal toe te spitsen op hun eigen land. ZID gaat haar methode en het VerhalenVanger spel in het project implementeren.

ZID en de partners zullen ervaringen, methoden en gebruiken verzamelen betreffende training en ondersteuning in stressmanagement. We gaan kijken naar verschillende methodes die onderdeel kunnen uitmaken van de Go Digital training. In een bijeenkomst met alle partners zullen we ieders prioriteiten, onderwerpen en beste werkmethoden bespreken om een curriculum te creëren dat de basis van de training zal vormen.

Na het opstellen van het curriculum zal er een innovatieve methodologie ontwikkeld worden en in het Engels worden opgeschreven.

Wanneer het onderzoek is voltooid en de methodologie is gemaakt, zal een digitale applicatie worden ontwikkeld voor training in stressmanagement. Het is de bedoeling om hierin onderzoeksresultaten op te nemen en deze toegankelijk en bruikbaar te maken voor jongeren en jeugdwerkers.

 

Partners

Stichting Amsterdam European Mobility (Nederland)
Stepp Strategie Servizi Sviluppo (Italie)
Stichting ZID (Nederland)
Academia Postal 3 (Spanje)
Asociación Cultural Integra (Spanje)

 

Tijdschema

De eerste bijeenkomst vond plaats in Spanje op 27 en 28 september 2019. De volgende bijeenkomst zal in Italië worden gehouden en de derde en laatste bijeenkomst is in Nederland.

Winkelwagen
Scroll naar boven