Here We Are – Liefde

HERE WE ARE – een multidisciplinair programma van het ZID Theater, waar theater, muziek, dans en bijzondere gasten de kracht van liefde in deze tijden bevragen.

29 april 2017 in Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal, 13.00 uur | Boek hier je ticket.

Is liefde het wapen tegen destructie in deze tijd? Dit is de centrale vraag, die regisseuse Karolina Spaic van het ZID Theater, aan alle deelnemende kunstenaars, gasten en buurtbewoners stelt.

Na de succesvolle eerste editie in 2015, komt ZID nu met het tweede programma Here We Are – Liefde in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het programma is geïnspireerd op-, en gemaakt in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam.

Via dans, theater, muziek, zang en gesprekken zoekt  ZID Theater deze naar de verschillende lagen van de liefde in een sterk veranderde maatschappij. Is liefde het wapen tegen destructie in deze tijd? Dit is de centrale vraag, die regisseuse Karolina Spaic van het ZID Theater aan alle deelnemende kunstenaars, gasten en buurtbewoners stelt.

De middag wordt geopend door de directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie Jan Jaap Knol. Moderator van het programma is woordkunstenaar en performer Babs Gons, bekend van o.a. het recente programma ‘Zing Nederlands Met Me’ met  vluchtelingen in Paradiso.

Onder de gasten bevinden zich o.a. de bijzondere Nederlands- Marokkaanse zangeres Karima El Fillali, televisiemaker Yvonne van den Heuvel – van de Graaf, oprichter van het platform Ik geloof in Liefde en andere vertegenwoordigers van de liefde voor hun vak en voor de medemens.

ZID Theater brengt een grote groep buurtacteurs uit Amsterdam, Amersfoort en Den Haag – spelers tussen 12 en 70 jaar, afkomstig uit alle werelddelen –  samen om een persoonlijk statement over de liefde te maken. Zij treden samen op met acteurs Sebo Bakker en Claribel Rodriguez, danseres Jos Daamen en componist en muzikant Fiora Beuger.

Inspiratie & samenwerking met Toneelgroep Amsterdam

Liefde als basis voor de menselijke samenleving en het vertrekpunt van een individu voor het leven. Kan liefde radicaal zijn? Hoe kun je je individuele passie, je eigen weg verenigen in die van de huidige maatschappij?

Door de unieke samenwerking met kunstenaars en buurtacteurs, uitgenodigde gasten en Toneelgroep Amsterdam gaan we hierover de dialoog met elkaar aan. Het programma HERE WE ARE is geïnspireerd op Wish you were here van Toneelgroep Amsterdam, wordt gespeeld in het toneelbeeld van Kings of War en verder ontwikkeld in de eigen kleurrijke ZID-stijl.

door wie
Dertig Amsterdamse buurtacteurs – spelers tussen 12 en 70 jaar, afkomstig uit alle werelddelen, maken een persoonlijk statement in het huidige tijdperk, waarin we noodgedwongen terug moeten vallen op de oerkracht van het mens zijn – liefde.

ZID maakt een multidisciplinair programma met buurtacteurs, bevlogen, getalenteerde buurtbewoners uit Amsterdam, samen met professionele dansers en acteurs en geregisseerd door Karolina Spaic.

Praktisch

ZATERDAG 29 APRIL 13.00
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Rabozaal
Entree: € 10,00/ € 6,00 korting, CJP, Stadspas, 65+

gasten

Jan Jaap Knol
Karima El Fillali
Bab Gons
Yvonne van den Heuvel – van de Graaf
Winkelwagen
Scroll naar boven