HERE WE ARE in Stadsschouwburg

acteurs rode draad

hwa letters

 


19 DECEMBER 2015 STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM, RABOZAAL

Een programma van ZID waarin theater, muziek en bijzondere gasten de kracht van verbondenheid laten zien.
Met theater, muziek en de bijdragen van de gasten laten we zien wat de kracht van verbinding is, en hoe dat ons als individu en als groep sterker maakt. Vijftien spelers tussen 11 en 80 jaar, afkomstig uit alle werelddelen, maken een persoonlijk statement over het huidige tijdperk, waarin we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

“Het lijkt misschien een utopie, maar diep verbonden zijn met elkaar is juist een ticket voor de toekomst!”
(
Karolina Spaic, artistiek leider van ZID Theater)

Buurtacteurs uit west vertellen in het toneelbeeld van Kings of War van Toneelgroep Amsterdam hun verhalen over verbondenheid. Mahmoud Ibrahim vertelt een prachtig persoonlijk verhaal over zijn komst naar Amsterdam, en zijn persoonlijke visie op oorlog en de verschrikkelijke dingen die mensen elkaar aandoen. Lara Bakker, bekend van The Voice Kids, neemt je samen met Imane Bekkaoui en Immanuel Lucas mee in de wereld van opgroeiende Amsterdammers.

Gesprekken met gasten
Onder leiding van moderator Lex Bohlmeijer vertellen bijzondere gasten over hun persoonlijke motivatie om in deze tijden met het thema verbinding  aan de slag te gaan. Publicist en islamdeskundige Enis Odaci vertelt over zijn werk, waarin hij zoekt naar vonkjes tussen mensen: het begint bij het kleine en persoonlijke contact. Samen met dominee Herman Koetsveld daagt hij in het net verschenen boek De Zeven Zuilen zeven vooraanstaande Nederlanders uit om over God, geest en tijdgeest te spreken. Sandra Doevendans is Statenlid voor de PvdA in Noord-Holland en zet zich in voor empowerment van (moslim)vrouwen en coacht VMBO-leerlingen. Met Blik op Talent zet ze zich in om mensen op allerlei vlakken te laten participeren in de samenleving. Atta de Tolk is woordkunstenaar: met zijn rapsamenvattingen weet hij bruggen te bouwen tussen jongeren van de straat en organisaties die met hen te maken hebben. Door jongeren te stimuleren om hun talenten te benutten weet hij ze positief te verbinden aan hun omgeving. Jeritza Toney is zangeres, presentatrice en maakt theatershows. Kai Erik Bredholt van het Odin Teatret uit Denemarken werkt met ZID aan een Europees community art project. Ook Ronald Mauer, D66 portefeuillehouder in stadsdeel Nieuw-West praat mee.

Het programma HERE WE ARE is geïnspireerd op Wish you were here van Toneelgroep Amsterdam, en verder ontwikkeld in de eigen ZID-stijl. Het wordt uitgevoerd in het toneelbeeld van de voorstelling Kings of War, van Toneelgroep Amsterdam. Voor ZID is dit de afsluiting van het jaar 2015, waarin alle deelnemers en onderdelen van de verschillende projecten terug te zien zijn: CultuurGidsen, Theatertafels en VerhalenVertellers 65+.

Concept en regie: Karolina Spaic
Artistiek team: Sebo Bakker, Daan Bosch, Jos Daamen en Dido Mirck
Visueel concept/ kostuums: Monali Meher
Tekstadvies: Wendela de Vos
Compositie/soundscape: Fiora Beuger
Productie: Eva Hetharia
Productieassistent: Saskia Tilanus
Techniek: Saskia Mourik

Acteurs/dansers: Gökhan Aksoy, Hinde Backer, Ista Bagus Putranto, Lara Bakker, Sebo Bakker, Imane Bekkaoui,  Jos Daamen, Mahmoud Ibrahim, Nanda Jagdew,  Emmanuel Lucas, Marieke Lucas,  Dido Mirck, Loes Raymakers, Claribel Rodriquez Castillo, Ortwin Tjon Sjoe Sjoe.

 

A5 flyer_HereWeAre_Voorkant

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
SKAN Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Oranje Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, Amsterdam Stadsdeel West.

logo afbeelding  svlWestGemeente_Amsterdam_Stadsdeel_Mieuw-West1-kleurversie-logo_pay-off[1]

Print       Print

POWERED BY TONEELGROEP AMSTERDAM

 

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven