Het Alfabet van onzekere tijden

 

een video-serie bij het Amsterdam Museum en een voorstelling in de maak

Het Alfabet van onzekere tijden is een interdisciplinair theatraal onderzoek naar houvast in tijden van crisis. Acht performers maken een fysiek en poëtisch woordenboek waarin taal, beeld en beweging versmelten. Hieruit wordt een nieuwe voorstelling, een installatie en een video-serie gemaakt.

 

Het is prachtig geworden, jullie Alfabet van onzekere tijden! Ook heel mooi vorm gegeven.
Wendela de Vos, schrijfster

 

Online video-serie – Amsterdam Museum

De video-installatie hebben we omgegoten tot een video-serie, die als online tentoonstelling te zien is op de website ‘Corona in de stad’ van het Amsterdam Museum.
Bekijk de tentoonstelling hier: https://www.coronaindestad.nl/zaal/tentoonstelling/alfabet/

 

Achtergrond

Het idee voor dit project is ontstaan in een periode van sociale isolatie en collectieve angst. De observatie dat iedereen anders omgaat met die angst leidde tot een onderzoek naar wat we van elkaar kunnen leren in periodes van grote verandering – wanneer we onze gewoontes en aannames los moeten laten.

Kunnen we alles loslaten en met humor en onbevangen blik de toekomst tegemoet gaan?

 

De voorstelling

Het publiek ervaart hoe er wordt gereflecteerd op collectieve en persoonlijke perceptie in tijden van instabiliteit. Deze reflecties worden zowel in de voorstelling als in een bijhorende video-installatie vormgegeven. De installatie dient als een verdieping in beeld en taal van enkele woorden en thema’s uit de performance. Binnen elk woord van Het Alfabet, is er zowel een individuele als een collectieve beleving van crisistijd.

De voorstelling Het Alfabet van onzeker tijden, door het ZID Theater onder regie van Karolina Spaić, gaat in première in september 2021 tijdens het ExploreZ festival.

 

Aan het project werken mee:

Regie: Karolina Spaić; Film: Lot Wuisman;
Dramaturgie: Tomas Leijen; Productie: Lot Wuisman, Assistentie: Dana Zdero,
ZID Ensemble Performers: Claribel Castillo Rodriquez, Daan Bosch, Issam Zemmouri, Ista Putranto, Joske Daamen, Lara Bakker, Naïma Baraka, Sebo Bakker en dichteres Vivian Deekman
Teksten: Claribel Castillo Rodriquez, Daan Bosch, Issam Zemmouri, Ista Putranto, Joske Daamen, Karolina Spaić, Lara Bakker, Naïma Baraka, Sebo Bakker, Vivian Deekman, Wendela de Vos

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Stadsdeel Amsterdam West, VSBfonds

Winkelwagen
Scroll naar boven