Informatie voor de potentiële deelnemers

FATE #2 is een jaartraject voor creatieve nieuwkomers, migranten en statushouders.

 

Periode

Het project duurt van november 2022 t/m oktober 2023. Er wordt een selectieprocedure gedaan, samengesteld uit workshops en een individueel gesprek. Locatie: ZID Theater in Amsterdam.

Voor wie

Creatieve nieuwkomers, migranten en statushouders met ambities in de culturele sector en kunstvakonderwijs, zowel op het podium als achter de schermen.

Doel

Met FATE #2 willen we ervoor zorgen dat creatieve jongeren met een vluchtelingen of migranten achtergrond en ambitie om een carrière op te bouwen in de kunstensector, gelijkwaardig deel kunnen nemen aan de professionele kunst- en cultuursector. Dat kan zijn als acteur, danser of maker op het podium of achter de schermen (techniek, organisatie, video en film).

Wie kan deelnemen

Ben jij recentelijk in Nederland komen wonen? Of woon je hier al wat langer maar ben je er nooit aan toegekomen om je artistieke ambitie te verwezenlijken? Dan is de FATE een goede kans voor jou om een volgende stap te maken.
• Je bent tussen de 18 en 35 jaar
• Je hebt ambitie om werkzaam te zijn in de kunstensector als uitvoerend artiest of ‘achter de schermen’ als technicus, fotograaf, filmer, manager, marketeer
• Je bent 12 uur per week beschikbaar (op zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur en donderdagen van 19.00 – 21.00 uur) tot en met juni 2023.
• Je committeert jezelf voor dit project (start november 2022 – einde oktober 2023).

Wat houdt het project voor de deelnemer in?

November 2022

Basistraining van +-12 uur per week waarin we samen kijken of jouw ambitie en voorkennis aansluit bij dit traject

December januari 2022

Training en individuele coaching van +- 12 uur per week waarin:
• Je kennis maakt met de kunstensector en kunstvak (voor)opleidingen van Nederland
• Vaardigheden leert om jouw ambities beter neer te zetten
• Een portfolio opbouwt
• Een netwerk opbouwt in Nederland en Europa.

Februari – mei 2023

Samen maken van een multidisciplinaire productie, waarin je in je vakgebied betrokken bent als performer, maker, marketeer, manager, technicus etc. De productie wordt in Nederland en eventueel internationaal gespeeld.

Mei – Oktober 2023

Optreden van de voorstellingen en je netwerk uitbouwen. Gedurende dit project maak je kennis met andere culturele organisaties en makers uit Europa.

Interesse en aanmelden?

Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen.

Daarna nemen we contact met je op voor een intake- en selectiegesprek en een introductie workshop week.

Meer informatie

We kunnen ons voorstellen dat je interesse hebt, maar dat je meer wilt weten over het project. Het beste is om een email te sturen met een verzoek om contact met je op te nemen naar: organisatie@zidtheater.nl Hierna nemen we contact met je op.

ZID Theater:
De Roos van Dekamaweg 1
1061 HR Amsterdam
020-4888449
www.zidtheater.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven