INTERNATIONALE CONFERENTIE Art and Communities

Karolina Spaic en Sebo Bakker sprekers op
INTERNATIONALE CONFERENTIE Art and Communities in Turijn op 11 en 12 oktober 2018

Karolina Spaic, directeur van ZID, en Sebo Bakker, co-artistiek leider, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan: Caravan Next Conference, Turijn, Italië, op 11 en 12 oktober 2018 onder de titel:

INTERNATIONAL CONFERENCE Art and Communities: European models of audience engagement and social inclusion.

The International Art and Communities Conference presenteert en evalueert belangwekkende ervaringen op het vlak van onderzoek en interventie, gebaseerd op de ervaringen opgedaan met de 30 evenementen die hebben plaatsgevonden in het kader van het European Social Community Theatre Project Caravan Next (Creative Europe 2015-2019).

Op de conferentie worden enkele Europese ‘best practices’ gepresenteerd, waaronder het project TerrAct – gli attori della terra (Interreg Alcotra 2014-2020). Publieksbetrokkenheid en de rol van jongeren bij het bevorderen van cultureel erfgoed zijn twee van de uitdagingen in Europa waarvoor Caravan Next en andere projecten die op de conferentie worden gepresenteerd, zich gesteld zien. Twee dagen van bezinning en getuigenissen, workshops en voorstellingen over de rol van kunst en in het bijzonder theater bij het bouwen aan open, veelzijdige gemeenschappen.

Op DONDERDAG 11 OKTOBER 16.25 – 18.30

neemt Karolina deel aan het onderdeel ‘The community based arts: an asset in social inclusion and in the construction of cultural welfare’, samen met o.a. Irina Brook (Théâtre National de Nice/France) EN An Van Den Bergh (EnterFestival/Belgium)

Op VRIJDAG 12 OKTOBER 09.45 – 10.30

presenteren Sebo en Karolina samen werk van ZID in het onderdeel ‘Audience engagement: art and communities European formats’.

Karolina en Sebo van ZID Theater (Nederland) en Forsøgsstationen (Denemarken):
We zijn zeer vereerd om voor de sleutelfiguren van de Europese theaters die gericht zijn op de verbinding tussen Kunst & Communities, onze werkwijze van ZID Theater te kunnen presenteren.

Lees meer op de website van Het Social Community Theatre Centre.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven